Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

8 éves a Boglya járat - Komoly küzdelem volt kiharcolni

2017. december 01. - Buckai Szövetség Egyesület

2009 December 1-én indult el az a járat és az a busz, amelyen ma is sokan közlekednek és utaznak, azaz a Buckai Szövetség Egyesület elnöke által megtervezett és kiharcolt Boglya járat.

 

A történet első mozzanata 2009. március 17-e.  Ezen a napon a Gazdasági Bizottság elé egy olyan előterjesztés került, amely egy kettes számú Bucka buszról szólt. De ez a terv akkor még elégé nevetségesen hatott, hiszen az előterjesztő a pocsolya nagyságú Bucka-tó közepére tervezet egy két sávos hidat és azon akarta a buszt keresztül vezetni! Az ötlet annyira abszurd volt, hogy sikerült leszavaztatni és ekkor került megígérésre a Boglya járat ötlete és terve.

 

Mintegy egy hét alatt a leendő busz útvonala többször lett bejárva és többszöri tervezgetés, méregetés alapján összeállt egy dokumentum, amely tartalmazta a teljes útvonalat, a megálló rajzokat, a leendő megállók képeit és a szükségességük indoklását is. Majd 500-nál több aláírást is sikerült összegyűjteni.

 

A konkrét tervdokumentum először a Szigetszentmiklósi Önkormányzatba került be 2009 március 24-én, amikor is hosszú procedúra eljárása elkezdődött!

 

2009 márciusának és áprilisának végén az útvonalat ismét bejártuk, de immáron a polgármesterrel, majd 2009 májusában csend lett!

 

2009 június 4-én a Volánbusz Népligeti központja az egyesületi elnök által ezt a tervet megtudta és innentől kezdve a tervbe már ő is be lett vonva, melyet számtalan Minisztérium, párt és hivatal követett.

 

2009 június 27-én a Bucka Nagygyűlésen a Buckai Szövetség Egyesület elnöke már konkrétan ismertette a tervet, melyről a Polgármester azt mondta a történtek ellenére, hogy ő biza ilyet nem ismer.

 

2009 nyara és kora ősze a harcokról szólt, hogy ez a busz legyen, majd 2009 őszén be lett jelentve, hogy lesz!

 

2009 November módosításként beadtuk a Szent Erzsébet tér megállót, melynek hatására már jó ideje ott is megáll a busz!

 

S a harc, a rengeteg utána járás, a számtalan hivatalba történő „bucka busz” hangsúlyozás 2009 december 1-én elérte célját! A járat elindult, s azóta is használják emberek tömegei!

 

Hamarosan a Boglya járat 8. születésnapját Önökkel is megfogjuk ünnepelni!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr713409925

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása