Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A Bucka, Szigetszentmiklós és Csepel sziget közlekedése érdekében a Csepel Autógyár két kerítése között jártunk!

2017. november 25. - Buckai Szövetség Egyesület

Hosszú ideje nem került sor arra, hogy a Buckai Szövetség Egyesület valamely tagja belépjen a Csepel Autógyár külső és belső kerítése közé. A területre, amely nemcsak Natura 2000-es és védett, de amely ha egy gyorsforgalmi út épülhetne, akkor a Bucka, Szigetszentmiklós és Csepel sziget közlekedésén is sokat segíthetne.

A bejárást mi 2017.11.23-án tettük meg valamennyivel még a szürkület előtt. A megközelítés a Harkály utcán keresztül volt, mely utcáról korábban már annyian írtak és cikkeztek! És igen még mindig ott vannak a nagyon szegény családok, de nem egyáltalán nem ártanak senkinek sem és valahol bizony nekik is élniük kell.

A kerítésnél, ahogy bementünk a nyíláson rengeteg a szemét. De olyan szemét, amit csak kocsikkal és teherautókkal hozhattak oda és biztos, hogy a szegény család képtelen lett volna az oda hordására, mert nincs is nekik mivel!

Beljebb mentünk! Ahogy távolodtunk a kerítéstől egyre kevesebb szemetet láttunk aztán egy idő után egyet sem! Egy bozótos, dzsindzsásnak is tekinthető érintetlen zöld övezet vett bennünket körbe! Nem találkoztunk kerítésen belül elvezető betonúttal és semmi olyannal, melyről korábban nekünk meséltek! Így sokkal nehezebb lesz az érvelés a Középdunavölgyi Környezetvédelmi és Vízügyi Hatósággal szemben. Ők azt mondják legyen ez a terület érintetlen, hiszen védett és most láttuk csak igazán, hogy valamilyen szinten igazuk van! De ott a másik tényező, hogy, ha bármi történik e területen egyszerűen nem nagyon közelíthető meg, miközben a megközelíthetőség a Buckának elkerülő út formájában, Szigetszentmiklósnak és Csepel szigetnek menekülő út formájában lehetne érdekes! Például sokat segítene azon is, hogy Gyártelep ne legyen olyan túlterhelt!

Amikor elkezdett sötétedni mi is a kerítésnyílás felé indultunk és gondolkoztunk, hogy hogyan lehetne ezt kompromisszumokkal megoldani.

A kérdés azért is fontos, mert a Bucka út rendezése kisajátításokkal járna. A kisajátítások azonban, ha tisztességgel mennének hatalmas költséget jelentenének és sok időt is, amely megoldást sokáig nem jelentene! Ha ingyen akarják elvenni a telkeket na abba biztosan sem mi, sem a tulajdonosok nem megyünk bele, hiszen ilyet oda adni csak úgy nem is lehet!

Ahogy kiértünk megint a szegény családot megláttuk! De látták, hogy mi nem akarjuk bántani őket és nem is velük foglalkoztunk! Kedvesen köszöntünk nekik és ők is kedvesen üdvözöltek!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8013381941

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása