Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Csepeli Önkormányzat: Irgalmas szamaritánius vagy a lakosságot és ellenfeleit hülyének néző gusztustalan akarnok?

2017. november 19. - Buckai Szövetség Egyesület

A tegnapi nap során arról volt híres Csepel, hogy a FIDESZ, de az Önkormányzat nevében egy zsák krumplival és egy zsák almával szerette volna megvenni az emberek lelkét és a 2018-as, valamint a 2019-es szavazatukat.  Ez pedig, mint szándék igen visszataszító szerintünk és tényleg gusztustalan.

Sokan azt gondolták, hogy ebbe tényleg nincs semmi rossz se, mivel az Önkormányzat, mint irgalmas szamaritánius végre figyelembe veszi a szegényeket, segít rajtuk és nekik ad! De tényleg így lenne?

A Csepeli Önkormányzat 2010 óta fennálló újkori történelmét mi 2016-ban ismertük meg! 2016-ban a két hetes bulinak számító Olimpia miatt a Csepeli HÉV-et – amely persze korszerűtlen is meg öreg is, de mégiscsak van és létezik, így lehet majd fejleszteni, szemben azzal, ami nincs – a föld színéről is le akarták söpörni! Helyette akartak hozni egy villamost, amely ahhoz, hogy kapacitást tartsanak olyan sűrűn közlekedett volna, ha elfért volna, amely az utak keresztezésével megbénította volna a közlekedést Csepelen, Csepel szigeten és Dél-Pesten. Ja! És egyébként Dél-Pesten nincs olyan villamos kapacitás és hely, amely egy ekkora forgalmat elbírt volna, így a villamosok megrekedtek volna a szigeten. Most arról ne beszéljünk, hogy ugyanez a terv a Ráckevei HÉV Közvágóhíd és Pesterzsébet közötti szakaszát leradírozta volna a térképről is, de arról igen, hogy ez a terv minden Csepeli és Csepel környéki, így az agglomerációban élő ember érdekével alapjaiban véve szembe ment!

Felmerül hát a kérdés: Aki olyan nagyon törődik a szegényekkel az saját lakosságának közlekedési és egyéb lehetőségeivel szembe megy, s visszaküldi őket a kőkorba?

De menjünk tovább! Mi, az agglomerációba élő Buckai Szövetség Egyesület, mivel a Buckai lakosok is szoktak Csepeli HÉV-vel közlekedni a Csepeli Önkormányzatot az üggyel kapcsolatban megkerestük, s szerettünk volna velük tárgyalni! Azt mondták, hogy mivel Miklósiak vagyunk, ezért a Csepeli HÉV-ről a Szigetszentmiklósi Önkormányzattal tárgyaljunk! Csakhogy a Csepeli HÉV Csepelen megy és nem Szigetszentmiklóson!

Felmerül hát a kérdés: Aki képes a szomszédait semmibe venni, számukra teljesen alkalmatlan és arrogáns választ adni azt a szegények érdeklik? Azokat figyelembe veszi?

S nézzük meg más aspektusból is! 2014-ben Csepelen bizony-bizony nem a FIDESZ nyert! Az agresszív, folyton fröcsögő, mindent és mindenkit, aki más azt mocskoló hozzáállás nem igazán jött be az embereknek és Rezsi Szilárd hatalmasat bukott ezzel. De beismerte, hogy vereséget szenvedett és megsemmisült Csepelen? Dehogy! Inkább olyan gépezett indult el, amely nem volt mentes se mocskolódástól, se gyűlöletkeltéstől, sem az ellenfél emberi és minden egyéb más mivoltának teljes semmibe vételétől, sárba tiprásától. A vád, hogy az ellenfél melegtámogató, rabló, pedofilokért élő és létező olyan alacsony színt, amely őszintén gyomorforgató és a Csepeli FIDESZ, a propaganda úsjágnak számító Csepeli Hírmondó, valamint a Csepel.info épelméjűségét is megkérdőjelezi.

Az ellenfeleket tisztességes helyeken és a sportban is tisztelni kell és mondjuk egy boksz meccs után is kezet ráznak a küzdő felek! De akik ilyenre nem képesek, csak gyűlöletet keltenek azok majd pont foglalkoznak a szegényekkel? Olyan emberek, akik ellenfeleik tiszteletére is képtelenek? Akiknél, aki nem bennük hisz az egy lakossági fórumon fel sem szólalhat? Annak véleménye nekik nem számít, mert az nem is nemzeti, s talán nem is Csepeli?

Ha mindezeket figyelembe vesszük és az arrogáns, mindent és mindenkit semmibe vevő hozzáállást megismerjük joggal jöhetünk rá arra, hogy a krumpli osztás nem minden érdek és hátsó szándék nélküli. S itt nem csak arról van szó egy zsák krumpliból és egy zsák almából nem lehet egy évig vagy 4 évig megélni, hanem arról is, hogy ilyen lealacsonyító módszerekkel akarnak hatalmon maradni ahelyett, hogy bemutatnák, hogy akár kerületükért, mely kihat a Csepeliekre, akár térségükért, amely kihat Csepel szigetre, így minket Buckaiakat is érint milyen jót, mikor és hogyan tettek! Ha ugyan tettek!

Azok, akik a krumpliért, almáért sorba állnak, azok nagyjából semmiről sem tehetnek, de rajtuk áll, hogy ezzel megveszik vagy nem veszik meg azt, ami a legértékesebb, s amely biztosan van, a lelküket, a becsületüket, a szavazatukat! Itt jegyeznénk meg, hogy mit is mondott a kormány? Dübörög a gazdaság? Dübörgő gazdaság mellett, hogy lehet ennyi krumplira és almára rászoruló? Vagy annyira azért nem dübörög, hogy ilyen ne legyen?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr113310699

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása