Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós: Csatorna felújítás, vízvezeték törés, út le nem zárás, út beszakadás, hatalmas kráter az út alatt! Tessék mondani milyen munka ez?

2017. november 18. - Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklóson, a lakótelepen a Fővárosi Vízművek megbízásából csatornarendszer felújítást csináltatnak egy olyan vállalkozással, amely már egyszer a városban egy másik beruházásnál, a Bucka csatornánál kivitelezési szinten megbukott. Legalábbis megrepesztett házak, bedöntött kerítések, vastörmelékeket tartalmazó építési törmelékekkel telített utcák, folyton meghibásodó, és bűzlő szennyvízfordítók mutatják milyen szörnyű munka is folyt itt anno és Buckai szinten.

De most ez a cég, a Penta Kft egy újabb esélyt kapott. Első körben, ahogy mi is bemutattuk sikeresen elfoglalt egy nem régen felújított közparkot, majd megkezdte munkálatait. A munkálatok hatására sikerült egy víznyomó csövet, ahogy mi tudjuk megrepeszteni, amely 2017.11.17-én meg is adta magát. A munka területet nem sikerült lezárni, mert bár az egyik oldalról, a Bajcsy Zsilinszky utca felől lezárták, de a másik oldalról a József Attila utca felöl meg nem! Így, aki a másik oldalról érkezett könnyen hihette, hogy arra és szabadon közlekedhet! A magát megadó vízvezeték, az el nem zárt munkaterületnek az lett hatása, hogy a víz aszfalt alól a földet kimosta és egy arra járó nem túl szerencsés autó alatt mindez meg is süllyedt! Bárki lehetett volna, hiszen legalább ketten jöttek mögötte, de azon a reggelen és sajnos ő lett ennek az áldozata. Az autó nagy sokára kikerült a megsüllyedésből, de ahogy a képeken láthatják Önök is a betonnak is sikerült megsüppedni!

Így a silány munkákat maga mögött hagyó, a munkaterületet nem megfelelően kezelő és körültáblázó Penta Kft, valamint vízvezetéket a bejelentéstől számított 1,5 órán keresztül elzárni képtelen Fővárosi Vízművek miatt a hivatalokhoz fordulunk annak érdekében, hogy kiderüljön a víz az aszfalt alatt mekkora területet mosott ki és mekkora kráter alakul ki. Nagyon fontos minden lakótelepinek, a Gyári út szerviz útján élőnek, hogy kiderüljön a kráter és a kimosás miatt mi és miként került veszélybe, valamint ez hogyan hárítható el. A hivataloktól, tehát kérjük a bemérő gépeket és műszereket, valamint szakembereket is!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4713304491

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Failed Kentaur 2017.11.22. 09:18:05

Kedves Csaba!

Jelenleg a szervíz úton megállt a felújítás, csak a szétbarmolt út és a sár maradt meg. Így sem gyalogosan sem autóval nem járható az utca. Ha kilépek az épületből 20 centi mély sáron kell átkelni. Így mondhatom, hogy a szevíz út felé a közlekedés (gyalog és járművel egyaránt ) el lehetetlenült. Esetleg tudna valamilyen felvilágosítást adni, hogy ez meddig marad így? (Attól tartok, hogy ez ebben az évben már így marad, mert nagyon úgy tűnik, hogy a munkások levonultak.) Ez azt jelenti, hogy nem tudunk parkolni, csak messzebb, onnan pedig expedíciós ruhában érhetjük el a lakásunkat. Ha esetleg nincsenek jó kilátások, abban is adhatna tanácsot, hogy kit kell feljelenteni...

Üdv,
süti beállítások módosítása