Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Víztisztítókat építenek a Bucka-tó területére? Vajon tudják pontosan mi és mivel szennyezett?

2017. november 12. - Buckai Szövetség Egyesület

Víztisztító gödröt építenek a Bucka-tó területére tudta meg a Buckai Szövetség Egyesület. A Greenpeace Magyarország 30 legszennyezettebb területébe tartozó terület, mely sajnos méltán Mérgezett örökségünk része így ismét egy olyan beruházásba részesül, amely lehet, hogy kis mértékben segít a területen, de mégis a legfőbb problémát nem kezeli.

Sokan érdeklődtek annak kapcsán, hogy a szennyezés mégis miben áll, hol és hogyan kell elképzelni, valamint hogy a rekultiváció eleddig a tó vízfelszínét miért is nem érintette. De talán azért nem, mert bár persze a tó vízfelszíne is szennyezett a legfőbb probléma nem a tóban van, hanem mellette.

A most meglévő tavat annak idején egyesek annyira nem becsülték, hogy gázolajos hordót, döglött kutyát, döglött macskát, döglött lovat, akkumulátort, teljes Trabantot, Skodát és Zsigulit olvasztottak bele, de ez mind semmi ahhoz képest ami tőle keletre, a Csépi út felőli oldalon lett betemetve és, amely a 4,770 milliárdos látszat rekultiváció során se lett elvíve. Mert az ami ott van az ipari hulladék! Az kohósalak, az galvániszap, az teherautó és traktor akkumulátor az ő savaival. Az olyan szintű szennyezés, melyhez képest a gázolajos hordó és mindaz, ami a megmaradt tó vízfelszínben van enyhe szelő és lenge fuvallat!

Persze a víztisztítás ráfér a tó felszínre, de örök kérdés marad, amíg az nem tűnik el, hogy a fő szennyezést, amit el kellett volna vinni mikor és miként viszik el? Meddig szennyezi a talajt, a talajvizet? Meddig károsítja az egészségünket és meddig veszélyeztet több ezer embert?

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2513251253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása