Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Csupán véletlen? - Újabb ismert név az SZTK Stadion TAO pénzes botránya körül!

2017. november 12. - Buckai Szövetség Egyesület

Első körben a Buckai Szövetség Egyesület nem akart hinni a fülének, amikor a Szigetszentmiklós Torna Club TAO pénzből épülő Utánpótlás Centruma és botránya körül meghallott egy a Buckaiak és a Szigetszentmiklósiak által is ismert olyan nevet és cégnevet, amelyet ismert, de botrányos beruházások lengenek körül. Éppen ezért kiment a helyszínre és megnézte vajon így van-e.

A tábla, amely igazolni tudta ezt a hírt vagy megcáfolni alig volt elérhető vagy látható! Igazán úgy volt oda helyezve mostohán, hogy ilyen módon, akár egy MÉH telepen is szerepelhetne vagy egy szemét dombon! De megtaláltuk és a név is szerepelt rajta: BSE-Plan Kft és Szedlacsekné Bürszem Gréta!

Sokan tehetnék fel a kérdést: Vajon ő kicsoda? De természetesen segítünk!

Szedlacsekné Bürszem Gréta két kudarcba és botrányba fulladt beruházás, a Bucka csatorna és a Bucka-tó látszat rekultiváció szakmai kommunikátora volt.

A Bucka csatorna beruházás az ő koordinálási segedelme alatt is érte el azt, hogy nem volt garanciális karbantartás, csak rombolás és tombolás, illetve hogy számszakilag semmi sem stimmelt és semmi sem stimmel a lakók felé történő elszámolással, miután számszakilag nem jön és nem jött ki a beruházás. A beruházás következtében az elszámolás okán jól láthatóan 50 és 250 millió forint közötti kár érte a Buckaiakat, melynek mértéke és pontos feltárása ma is folyamatban van. Ez nagyjából háztartásokra levetítve 13.978 Ft és 60.000 Ft közötti kárt jelent minden csatlakozó ingatlanegység esetén. De ezen kár megtérítése sem vigasztalná azokat, akiknek ingatlanját, házát anno a beruházás során elárasztották, utcáját vastörmelékkel telített építési hulladékkal felszórták, házát megrepesztették, kerítését bedöntötték, természeti ritkaságnak számító egyedi fáját kipusztították vagy folyton meghibásodó szennyvízfordítót építettek a házának a tövébe és a bűzt kell szagolniuk! Nem vigasztalja azokat, akiknek a beruházás előtt élhető lakása volt és háza, de akik a csatorna kivitelezés hibája okán, mindenféle felszerelés mellett (bűzelzáró, visszacsapó szelep) és ellenére olyan aromába részesülnek, amely miatt a lakásba tartózkodás többször elviselhetetlen. De nem vigasztalja azokat sem, akik bár kifizették a csatlakozási díjat, de házuk előtt és utcájukba nem került csatorna gerinc és csatorna!

Szedlacsekné Bürszem Gréta csak eme beruházás során büszkeségről beszélt és olcsóságról! Büszkeségről, hogy milyen jó lett ez a beruházás (képzelhetjük, ha ez számít jónak milyen lehet a többi...) és olcsóságról a többi beruházáshoz, például Székesfehérvárhoz képest. A jó kommunikációs képességekkel megáldott, de valótlan állításai miatt többször lebuktatott szakember a Székesfehérvári példájába is belesült egyszer ugyanis utána jártunk és lebuktattuk a hazugságot!

A Bucka-tó még ennél is vérlázítóbb eset, ha lehet ezt kifejezni ilyen szépen! A területet 1970 és 1980 között 10 éven át ipari hulladékkal, kohó salakkal, galvániszappal, CSESZÜ akkumulátorral szennyezték el, melyre a lakosok és a környező települések átmenői ezt követően úgyis mindegy alapon kommunális hulladék hegyeket hordtak! A szennyezés, mivel a talajvízzel egy egykori tó vízfelszínt is érintette a környék teljes talajvízét életre veszélyes formában elszennyezte! Ma a talajvíz a Buckában, amely egykoron vízbázist képzett többek között a Fővárosnak bármilyen formában és felhasználásra alkalmatlan, életveszélyes és csak betegséget lehet kapni tőle!

Ennek ellenére a 4,770 milliárd forintos a terület rekultivációjára kapott pénzt talajforgatásra használták fel, kármentesítés, terület rehabilitás és helyrehozatal helyett! Valakik és ezt ki lehet mondani úgy vettek fel itt pénzt, hogy lényegében, amit kellett volna azt nem tették meg! Kétségtelen, hogy ennek büntetőjogi következménye kell, hogy legyen!

És két ilyen beruházás után minő véletlen egy harmadik botrányos beruházásnál előjön egy név, amely szerepelt az előző kettőben? Azért furák a véletlenek!

A Szigetszentmiklósi Torna Klub egyedi annak vonatkozásában, hogy bár elgondolkozhatunk, hogy kell-e az Utánpótlás Centrumnak nevezett stadion fűtött pályájával együtt avagy se, de soha nem volt még olyan, hogy valami, amire 3,5 milliárdot költöttek ebből a TAO pénzből és plusz még további 361 millió forint rendkívüli támogatást kapott az ne készüljön el! Ilyen szintű pénz nyelésre és eltűnésre a sportcsarnokok hasznosságának vagy haszontalanságának ismeretében sem volt még példa soha! S nézzük meg mit is ír az a tábla?: Elkészülés várható ideje 2017 IV. negyedéve! Ma 2017 November 12-e van! Képeket tudunk mutatni arról hogy is áll ez a beruházás most! (Képek 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8.) Van annak realitása, hogy ez elkészül időben? Van annak realitása, hogy ez elkészül valaha?

A fentiek ismeretében, ha valaha mégegyszer bármilyen beruházásnál meghalljuk a BSE Plan Kft vagy Szedlacsekné Bürszem Gréta nevet, akkor hisztériaként és valótlan félelemként kezelhető, hogy megijedünk vagy azért joggal gyanakszunk?

S ne feledjük az egyik projekt a Greenpeace által bemutatott 30 legszennyezettebb magyarországi terület egyike! A Bucka-tó, amelyet abban a beruházásban, melyben a BSE Plan Kft és Szedlacsekné Bürszem Gréta is részt vett nem lett kitakarítva, a pénz eltűnt, de a veszély nem múlt el. Olyannyira nem, hogy a Bucka-tó, mely az órmotlan dombra szállított föld miatt mi úgy tudjuk összekapcsolódik az SZTK pályájával Mérgezett környezetünk része, s csak mi civilek és a lakosság tud azért tenni, hogy valamikor és valaha ez ne így legyen!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4113250657

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása