Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség ismét a tervezői asztalhoz lép - Mert még mindig van mit tenni!

2017. október 29. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület az elmúlt időben számtalan közszereplővel, párttal és szakmai szervezettel ült le a Buckát támogató, a térséget fejlesztő tervek, elképzelések megvalósítása érdekében. Azért, hogy a Bucka és a Csepel-sziget ne csak egy terület, hanem annyi embernek élhető és élvezhető környezet legyen!

 

A különböző szervezetek vártak tőlünk terveket, de tervekkel segíteni csak azokat lehet, akik értik az összefüggéseket, a miérteket! Mások, akik nem törekednek erre csak hatalmat akarnak, s a terveket úgy kommunikálják, ahogy az csak egyéni célt szolgál! Így pedig lejáratják az elképzeléseket, amelyek ezáltal sokkal később vagy sohasem valósulhatnak meg.

 

Csak az elmúlt időszakban annyi mindenkitől végig hallgattuk, hogy javítani kell a közlekedésen, az egészségügyön, de ezen üres paradigmák hangsúlyozása mellett azt kellett tapasztalnunk, hogy elmarad a tartalom. Tartalom nélkül viszont nincs tett és nincsenek eredmények!

 

A Buckai Szövetség Egyesület szakítva a hagyományokkal terveit csak saját szignója és levédett dokumentumként jeleníti meg! Soha többé nem fog közzé tenni politikai haszonszerzőknek egy kis egységet csak azért, hogy szemezgessenek belőle, s nemes célokat félre, rossz útra vigyenek! Ezt ma a Bucka válságos állapota mellett nem engedheti meg!

 

Hamarosan, tehát előállunk egy általunk szignózott és védett dokumentummal, amely nem csak azt mondja meg, hogy mit, hanem azt is megmutatja, miért, miként és hogyan! Ezt a dokumentumot később, mint ahogy annyi korábbit is folyamatosan fogjuk változtatni annak megfelelően, ahogy különböző tárgyalások és elősegítések során előre fogunk haladni.

 

A tervben biztosan szerepelni fog a Bucka busz és a Bucka közlekedése, leendő közösségi háza, történelmi emlékeinek megőrzése. Biztosan szerepelni fog benne a környezet, a Bucka-tó valódi kitakarítása, a Kis-Duna megvédése. Belevesszük Szigetszentmiklós és a környék egészségügyét, ahogy a teljes Csepel-sziget és környezetének közlekedését, a Ráckevei és Csepeli HÉV helyzetét és biztos a Kis-Dunai hajózás, illetve egy új alternatív busz közlekedés is szerepelni fog benne. Úgy gondoljuk, hogy rá kell térnünk a vezetékes víz vagy köztéri kutak használatára és nem, nem lesz elengedve a Bucka csatorna sem, mint meghatározó téma. Bemutatunk olyan terveket, amelyek úgy a Bucka, mint Szigetszentmiklós és a térség életében szórakoztatási szempontból fontosak lehetnek, de azt is, hogy egyes tervek és elképzelések hogyan érhetőek el kis lépésekben! Azt szeretnénk elérni, hogy korunk már ne csak az ígéretektől legyen hangos, hanem megtegyük egy élhetőbb környezet felé az első lépéseket! S, hogy ezt olyan emberek tegyék meg, akik már valaha valamit elértek gondoljunk csak a Bucka buszra vagy Határ útra, s képesek további dolgokat is kiharcolni és elérni.

 

A Buckai Szövetség Egyesületről, annak elnökéről számtalan hírt, elképzelést lehet hallani. Voltunk mi már egy személyes egyesület, totál idióták, angyalok vagy főgonoszok. Akik szidtak, azoknak általában sikerült a tyúkszemére lépnünk, mert meglátásunk szerint úgy és olyat tettek, amely árt a Buckai közösségnek, vagy térségnek! De voltak olyanok is, akik sosem találkoztak velünk, nem ismernek, nem tudják hogyan gondolkozunk, de azt hallották utálni kell minket, hát utálnak bennünket anélkül, hogy lenne miértje! Vannak, akiknek segítettünk! S vannak, akik hálásak is ezért! De vannak, akiknek ez természetes vagy semmi sem elég! Vannak, akik szemében jótevők vagy angyalok vagyunk és vannak olyanok is, akik értik mit akarunk!

 

A Buckai Szövetség Egyesület kemény! De a Bucka léte és történelmi alakulása is az! Napjaink világában ráadásul nem arra mennek a dolgok, amerre azoknak kellene mennie, hogy hátra dőlhessünk, megnyugodhassunk, jó irányba haladunk! Az egyesületet sokan kritizálják, hogy kritikus a szemlélete, de ez az egyesület lehet kritikus, hiszen van megoldás terve és elképzelése. Ez az egyesület már letett valamit az asztalra, hiszen mind a Boglya járat, mind a Határ úti zebra, melyre azt mondták elhozhatatlan ma és nekünk köszönhetően itt van, s az embereknek sok más mellett természetes, hogy van, s jó hogy természetes, hogy van!

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9213114256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása