Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Bucka csatorna: 100 nap után magyarázná a bizonyítványt az Önkormányzat és küldött egy teljesen alkalmatlan levelet.

2017. október 27. - Buckai Szövetség Egyesület

Több, mint 100 nappal ezelőtt küldött a Buckai Szövetség Egyesület a Szigetszentmiklósi Önkormányzatnak és a Bucka Csatornamű és Viziközmű Társulatnak levelet azzal kapcsolatban, hogy adják ki a Bucka csatorna beruházás iratjegyzékét azért, hogy a beruházás tisztasága civil szempontból is leellenőrizhető, a ki nem jövő matek fellelhető és miértje megérthető legyen.

 

A törvényes válaszadási határidő 30 nap, így ezt a kritériumot háromszorosan szegte meg az Önkormányzat, mely jó nyomon követhetően akárcsak ebben Magyarország törvényeit nem tartja tiszteletben.

 

A jó sokáig elhúzott Önkormányzati levél, melyet Önök itt olvashatnak el (levél) úgy próbálja kihúzni az Önkormányzatot a felelősség alól, hogy „egyrészről azt mondja, hogy az iratjegyzék, az iratkezelés során alkalmazott iktatórendszerben előállított iratlista, ezért az nem minősül közérdekű adatnak, tehát nem kiadható”.

 

Nos ez egy teljesen alkalmatlan válasz! Egy kiemelt és Uniós pénzből megvalósuló beruházás esetében, melyben 3.624 ingatlanegység és egy teljes városrész érintett a keletkezett iratjegyzék függetlenül annak keletkezésétől közadatnak minősül, tekintettel arra, hogy abban az Uniós pénzek és beruházás miatt jelentős összegű közpénz van! Az iratkezelés során, pedig senkit nem érdekelnek a személyes adatok. Nem szeretnénk megtudni, hogy név szerint ki és mennyit fizetett be, de megszeretnénk tudni, hogy az alátámasztatlan visszajáró pénz, azaz a 152.827 Ft miből jött ki, illetve miért nem jön ki sehogysem a matek? Miért nem 167 ezer forint legalább, mely egyszerű százalék számítással is kijön ilyen összegek mellett? Mi az ingatlanonkénti minimum 13.978 Ft-os eltérés oka? Miért nem érzékelhető a beruházás egységnyi hozzájárulásában az a tény, hogy 2.800 – 2.900 ingatlanra terveztek, de 3.624 ingatlan vett benne részt? A növekedést miért nem lehet felfedezni? Mi az a megjegyzés a felkért szakértő cégtől, hogy hozzájárultunk a szennyvíztelephez is, amelyet annak okán, hogy nemcsak Buckai viszonylatokat szolgál nem is lehetne ránk terhelni? Ugyanakkor miért van az is, hogy ha nem pontosan nevezzük meg a kikérendő iratokat (honnan tudhatnánk, hogy ők hogyan nevezték el, ha nem adnak iratjegyzéket), akkor képesek alkalmatlan iratokat vagy a név egyezősség hiánya miatt semmit sem kiadni és húzni az időt, de végtelenségig húzni.

 

Másrészről, ami szerepelt ebben az Önkormányzati levélben (direkt kerüljük a válasz szót, mert mi nem minősítjük annak), hogy egyetlen civil szervezet sem veheti át a KEHI, az ÁSZ, a NAV és egyéb felülvizsgálati szerv hatáskörét. A Buckai Szövetség Egyesületnek azonban nincs ilyen ambíciója! Ugyanakkor mivel a beruházás kapcsán érintett és tudja, hogy szabályosan minek, hogyan kellett volna történnie megtudja nézni, hogy vajon úgy, vajon szabályszerűen történt-e.

 

A levél továbbá felhívja a figyelmet arra, hogy mások is kértek adatokat, legyenek akár civilek, akár magánszemélyek, amiket megkaptak. Érdekesség azonban, hogy senki sem kérte az elszámolási papírokat részletesen! Senki rajtunk kívül nem kérte azt, hogy igenis az Önkormányzat igazolja azt, hogy hogyan és milyen formában jött ki a matek. Úgy tűnik, hogy ez a kérdés nagyon kényes! S amiért ennyire óckódnak attól, hogy kiadják egyre inkább megerősítik azt a gyanút, hogy ott nem stimmel semmi és semmivel sem.

 

Úgy tűnik, hogy azért nem adják ki az adatokat, mert ott sok minden alapjaiban véve törvénytelen, hiszen ha nem lenne az, akkor nem lenne indok arra, hogy mindezeket miért tartsák vissza!

 

A Buckai Szövetség Egyesület emiatt tett feljelentését a továbbiakban is fenntartja, mitöbb kiegészíti azzal, hogy az Önkormányzat az adatokat mostmár írásosan igazoltan megtagadta!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5113101780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása