Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Nincs Csépi úti kisajátítás mégis emiatt vegzál egy ingatlan tulajdonost az Önkormányzat?

2017. október 22. - Buckai Szövetség Egyesület

Teljesen törvénytelen és szabálytalan a Szigetszentmiklósi Önkormányzat azon intézkedése, mellyel egy Csépi úti ingatlantulajdonos kerítés cseréjét szerette volna megakadályozni – tudta meg a Pest Megyei Főügyészség 2017 Október 12-én kelt és általunk 2017 Október 20-án átvett leveléből a Buckai Szövetség Egyesület.

 

A levelet bár korábban és változatlan formában bemutattuk Önöknek, de a sokak által bele látott kioktatási szándék mellett számtalan fontos és meghatározó információt rejtett!

 

2017 nyarán ugyanis egy Csépi úti ingatlan tulajdonost büntetéssel fenyegetett meg az Önkormányzat, ha dróthálós kerítését ugyanazon a nyomvonalon kicseréli az ingatlant jobban védő betonkerítésre. Bár a kerítés egyenes szakaszon helyezkedik el, tehát nem utcasarkon és nem kitüremkedve mégis kisajátítási szándékra és balesetveszélyességre hivatkozással az Önkormányzat igyekezett megakadályozni és büntetéssel fenyegetni, hogy ne épüljön fel a kerítés!

 

Azt már korábban is tudtuk, hogy ami eddig nem volt egy adott kerítés nyomvonalként veszélyes az ezután se lesz, s ráadásul így már a gázbekötés doboza sincsen veszélyben, de most egyértelmű, hogy a másik hivatkozási alap a kisajátítási szándék, határozat vagy terv sem igaz! Máskülönben miért válaszolta volna az Önkormányzat azt az Ügyészségnek, hogy semmiféle kisajátítás nincsen?

 

Ugyanakkor ez számtalan kérdést vett fel! Miért próbálkozott be az Önkormányzat a kerítés cserénél a Csépi úti ingatlantulajdonos esetében? Miért hívatták be és miért kellett tárgyalnia a Polgármesterrel? Miért mondták azt kisajátításra hivatkozással, hogy vigye beljebb a kerítését több métert és kifizetik a víz és csatorna beljebb vitelét, de mást így a gázt, a villanyt, a telefont, az internetet nem? Miért akarták nemcsak ingyen megszerezni kisajátítási címszóval a tulajdonos telkének egy részét, őt például ingatlan csökkenése miatt a hiteleinek újra tárgyalására és ebből fakadó plusz költségekbe verni, ha nincs is kisajátítás? Miért gondolták azt, hogy bárki a telkéből egy millimétert is odaad? Miért gondolták ingyen? Miért gondolták plusz költségbe verve? Miért, ha semmilyen alapja nincsen?

 

Más, úgy értjük normális település, normális Önkormányzatánál is van ilyen?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8413049618

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása