Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Nem szállunk le a Bucka csatorna elszámolásának kérdéséről! Az Önkormányzat a válaszadás utolsó óráiban van!

2017. október 05. - Buckai Szövetség Egyesület

Bár 2017 Július 11-én a Szigetszentmiklósi Önkormányzat testülete, gazdasági és pénzügyi bizottsága, valamint a Bucka csatornamű és Viziközmű Társulat döntött a Bucka csatorna 152.827 Ft-os ingatlanonkénti visszajáró összegéről, azóta sem, lassan tehát 3 hónapja nem válaszol gyanús, az ügy és az elszámolás tisztaságát megkérdőjelező dolgokra, eseményekre és kérdésekre.

A Bucka csatorna elszámolás ugyanis úgy nem működhet, hogy elszámolása ellent mond az egyik legalapvetőbb matematikai műveletnek, azaz a százalék számításnak, de nem működhet úgy sem, hogy az irányadó számok (bankköltség 321 millió, társulati költség 44 millió) alátámasztatlannak és oda dobotnak tűnnek! A világon nincs olyan, hogy mindezek alátámasztó dokumentációval ne rendelkezzenek, mert ha lenne, akkor bárki bármit visszajáró összegként meghatározhatna a hasára ütve!

A világon olyan sincsen, hogy egy ekkora kiemelt beruházásnak ne legyen iratjegyzéke, hogy ezáltal mindazok, akik közérdekű adatigénylésként kíváncsiak egyes a köz számára is érdekes adatra azok ebbe ne tekinthessenek bele! Ugyanis a közérdekű adatigénylések Szigetszentmiklóson úgy és azért vannak sokszor megtagadva, mert az adatigénylő nem pontosan nevezi meg a dokumentumot, amit kér. Ugyanakkor honnan tudná a pontos nevét, ha sosem adták ki és ha nem akarnak iratjegyzéket kiadni, hogy lehessen válogatni!

A Buckai Szövetség Egyesületnek elfogyott a türelme az adatok és a válaszok várása közben, amelyet eddig nem kapott meg! Nincs válasz arra, hogy hogy lett az összeg 152.827 Ft mikor egyszerá matematikai számítással kideríthető, hogy visszajár legalább 167.000 Ft! Nincs válasz arra az utalásra, amelyet az ECI Magyarország Kft tett fel, hogy a hozzájárulás mértékével a Buckaiak a szennyvíztelepbe is befizetnek, amely rájuk nem terhelhető tétel. Nincs válasz, mert ha ez kiderülne, akkor minden Buckainak mégtöbb pénz járna vissza! Nincs válasz arra, hogy miért húzták el az elszámolást ennyire és annyi lakót miért is fenyegettek, zaklattak, akik a 251 ezer forintot teljes mértékbe nem fizették be, ha tudták, hogy visszajárnak az összegek! Sok mindenre nincs válasz még a továbbiakban és ebben a kérdésben, így az osztatlan közös tulajdonok törvényi előírások szerinti kezelésére, a valóban csatlakozók, fizetők, nem fizetők kérdésére és arra sem, hogy ha sokkal többen csatlakoztak a hálózatra, mint az előre tervezet az nem jelent-e kedvezményt minden további csatlakozóra és befizetőre nézve!

Közben egyesek kaptak vissza pénzt, míg mások és ők vannak többségben egyáltalán nem! Az OTP Lakástakarékpénztárosok közül (a beruházásba résztvevők 80 %-a ilyen) egyetlen egy lakó se jelentkezett, hogy megjött a pénze! Napi szinten kapunk telefonokat, hogy lakók hova és miként forduljanak! Ügyvédekről és ügyvédi felszólításokról tudunk, akik felszólítják az Önkormányzatot és a viziközmű társulatot.

A Szigetszentmiklósi Önkormányzat büszkességként tekint a Bucka Csatornára! De vajon büszkeség-e az, amit így és ilyen káoszban kezelnek? S ebben az esetben még  a kivitelezés minőségéről, a kivitelezés által okozott károkról nem is beszéltünk!

Az Önkormányzatnak órái vannak hátra mielőtt feljelentéssel élünk közérdekű adatok megtagadása miatt, hiszen kardinális kérdésekre nem válaszoltak semmit! Először a szabadságolás volt az indok, aztán az egymásra mutogatás és utána jött a mély hallgatás! Ha nincs a beruházás körül semmi zűr miért is van ilyen hozzáállás?

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3712930237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása