Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

2016-ban magánkézbe akarta játszani a Szigetszentmiklósi Önkormányzat az egyik szüretlen kifolyó ingatlanát.

2017. szeptember 28. - Buckai Szövetség Egyesület

2016-ban magánkézbe akarta játszani a Szigetszentmiklósi Önkormányzat azt az ingatlant, amely egyik helyszíne a Szigetszentmiklósi szabálytalan és környezetszennyező csapadékvíz elvezetésnek! Felmerül persze a kérdés, hogy vajon a felelősséget is áthárította volna?

 

A Buckai Szövetség Egyesület levelet kapott a Katasztrófavédelemtől, ahol az megállapításra került, hogy a két lakótelep (Szent Miklós úti lakótelep, József Attila lakótelep) csapadékvíz elvezetése több kifolyón keresztül szűretlenül érkezik a Natura 2000-es védettségű Kis-Dunába.  Ennek egyike a Tanösvény bejárata mellett található ingatlannál van.

 

A 2016-os évben az ingatlan fenntartó kérésére szóba került az ingatlan magántulajdonba adása és a fenntartó általi megvétele. Az, hogy ez nem történt meg emlékeink szerint egyetlen szavazaton múlt! Ha megtörtént volna persze, akkor jogosan merülne fel a kérdés, hogy az Önkormányzat azt mondaná-e, hogy a szűretlen kifolyás annál az ingatlannál az ingatlan tulajdonos felelőssége?

 

Továbbá az is nagy kérdés, hogy ha tudta mi van az ingatlan alatt, hogy tárgyalhatott egyáltalán arról, hogy eladja?

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr9312905240

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása