Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Út és járda felújítás Szigetszentmiklóson? Avagy újabb 165,1 milliót + 3.360 e Ft-ot dobunk ki az ablakon?

2017. szeptember 22. - Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklóson leginkább azt lehet elmondani, hogy az utak állapota olyan, mint a képviselő testület: szörnyű! A járda állapot, pedig sok helyen olyan, mint a városi csapadékvíz elvezetés: többnyire nem létezik! Mégis egy szeptember 26-ai képviselő testületi ülési napirendi pont szerint erre 165,1 millió forintot és ellenőrzésre 3.606.000 Ft-ot költünk! De mit kaptunk az elmúlt években és eddig?

 

Az előterjesztés szerint, ami most 165,1 millió forint lesz az 124,5 millió forint, ami pedig most 3,606 millió forint lesz az 2,1 millió forint volt eddig.

 

Ebből a Buckaiaknak járt a kátyúba valami zúzalék kötő anyag azaz emúzió nélkül. Ezzel nagyjából ilyen munkában 1 – 1,5 óra alatt lehetett végezni, de a munka valójában nem ért semmit! Ugyanígy az elmúlt időszakban új járda elhozataláról is beszéltek! Csakhogy a Csépi úton például járda felújítás jött el és egyetlen milliméter új járda, tehát olyan járda ami eddig nem volt nem épült fel, nem épült meg!

 

Emlékeznek még? Sokan azért csatlakoztak a Bucka csatornához, mert ha elkészül, akkor rendbe hozzák az utakat, járdák és normális körülmények lesznek! Nos a csatorna itt van! Azt most hagyjuk, hogy milyen minőségbe, hiszen abban nincs köszönet! De itt van! Látta valaki a nagy változásokat? Látta az akaratot, amely használható lenne? Látott bárki és bármit az add oda az ingatlanod ingyen, a nem szélesítjük ki a Csépi utat a katasztrófavédelemnél vagy az egyirányúsítsuk a Bucka útjait őrületeken túl? Látott bárki, bármi a Buckát elkerülő gyorsforgalmi útból? Abból, hogy mikor, miként és hogyan épül, hogyan készül?

 

Továbbá: Látott valaki valamit arra a szándékra, hogy ne Szigetszentmiklós legyen az a város, ahol egyetlen párhuzamos utca sincsen? Vagy a kesze - kusza állapot az érdem?

 

S visszatérve az alap dolgokhoz a „szegény” és „költségvetési hiányos”, „eladósodott” Önkormányzatunk ezt a keretet, amelynek, mint annyi mindennek városszerte semmi látszata nincsen miből tudta megemelni? Akkor hazudott, amikor azt mondta, hogy nincs pénz vagy most hazudik, amikor erre pénzt akar elkülöníteni? S, ha megtudta emelni, akkor a valós teljesítményt miért nem ellenőrzi? Vagy kérdezünk másként: Ha ellenőrzi ezt valaki és, ha létezik ilyen személy, akkor mi az elvárási szint? Olyan, amely a kátyúba dobott zúzalékot kötőanyag nélkül megfelelőnek tekint? S, ha ez megfelelő, akkor kinek és miért is az? Mikor lesz Szigetszentmiklóson városi érdek és ember, lakos szolgálat?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3612884728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása