Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Ellentmondások között! Egy milliárdos adósság? Négy nagy több száz milliós beruházás? Szerintünk valamelyik nem igaz!

2017. szeptember 14. - Buckai Szövetség Egyesület

Furcsa ellentmondás jelentkezik Szigetszentmiklóson, melyre csak annyit mondhatnánk már megint! Csakhogy ez az ellentmondás az összegeiben az, ami talán a szokásosnál is nagyobb! Egyes beszámolók szerint ugyanis az Önkormányzat mintegy 1 milliárd forintos adóssággal rendelkezik és napjainkban, miközben 4 nagy beruházást ígér a Buckában! De mi az igaz?

 

Különböző képviselői beszámolók és számítások szerint Szigetszentmiklós városa hiába nagy iparűzési adóbevétellel rendelkezik és hiába gazdag, mégis hatalmas baj van, miután van 1 milliárd forintnyi adóssága van. Ugyanakkor 4 nagy beruházás ígér a Buckának:

·       Csépi úti óvoda: A Csépi úti óvoda a Bucka északi részére két óvoda áráért, s mintegy 655 millió forintért jön el. Az óvoda árát a megépítendő támfal is drágítja ezen a téren. A támfal azért kell, mert az Önkormányzat az óvodának olyan ingatlant vett meg, amely mellett futóhomokból álló dombra épült házak helyezkednek el. Egyes városi legendák szerint azért ez az ingatlan lett megvéve, mert egy Önkormányzat közeli barát ingatana és telke.

 

·       Orvosi rendelő: Az orvosi rendelő, amely átszabná a Szigetszentmiklósi körzet határokat a 2 felnőtt és 2 gyermekorvosi körzetével 261 millió forintból épülne fel, melyből 61 millió forintot, ha a pályázat sikerül az Önkormányzat fizet.

 

·       Gyógyszertár: A gyógyszertár az előző pontból következik! Csak akkor épül meg, ha az orvosi rendelő is! A kérdés ki finanszírozza és milyen pénzen? Továbbá, ha eljön az jó, de mégis milyen pénzen?

 

·       Iskola: Ugye csak az tudható, hogy 16 tantermes lenne és, hogy az ingatlan, amelyet megvennének 20.000 Ft lenne négyzetméterenként! Vélhetőleg itt is több száz milliós tételről beszélünk, persze és ha nem többről. Arról nem is szólva, hogy az utolsó érintetlen ősbuckai területhez nyúlna hozzá! Biztos jó nekünk ez?

Persze maguk a beruházások szép ígéretek, hiszen mi is azt mondjuk ezek mindenképpen kellenek, de az a kérdés, hogy reálisak-e, kampány ígéretek-e? Kérdés így, hogy ez annak szól, hogy tudják mit tettek a beépítésekkel, a tonna számra ész nélkül kiadott építési engedélyekkel ráadásul sokszor szeméttel és egyéb borzalommal szennyezet területre. Tudják-e mit okoztak a Bucka csatorna borzalmaival és a Bucka-tó ki nem takarításával és azért kaparnak, avagy azért ígér megint és immáron nagyokat az Önkormányzat, hogy a Buckaiakat újra hiú ábrándba ringassa? S, ha ez utóbbi, akkor vajon megeszi-e az újabb hiú reménykeltést a Bucka?

 

Ne feledjük, hogy korábban is a Bucka csatorna, a Bucka-tó tekintetében mit ígértek és mi jött el! Ne feledjük, hogy azt mondták segítik és védik a Ráckevei-Soroksári Dunaágat miközben nemcsak északról kapja a Natura 2000-es terület a Dél-Pesti szennyvíztelepről a borzalmat, de nálunk is 4 – 5 szüretlen kifolyón keresztül a Kis-Dunába bármi belefolyhat! Ne feledjük mit ígértek csak az RSD-re és mi jött el! Ne feledjük, hogy a út, járda építést, infrastrukturális rendezést ígértek a Bucka csatorna elkészülése után, ami még a kanyarba sincsen! Ne feledjük, hogy van, ahol 20.000 Ft/m2 áron vennének telket vagy az egyik képviselő édesanyjától négyszeres áron vettek, miközben a kisajátítások során az ingatlan tulajdonosoktól a telek egy részét nem csak, hogy ingyen vennék el, de költségbe is vernék őket!

 

Ne feledjük, hogy megígérték a Buckát elkerülő gyorsforgalmi utat, amely sokat segítene az átmenő forgalom levezetésén és amit ők déli kiskörútnak neveznek! Csakhogy rajta sincs a térképen! Ne feledjük, hogy tavaly decemberben már utolsó fázisban lévő berházásként a József Attila telepi HÉV megállóhoz közwc-t ígértek, amit nem hogy nem hoztak el, de azóta meg sem említettek!

 

Kezd olybá tűnni minden, hogy „képviselőink” annyira még mindig nem szegények, hogy ígérjenek! Csakhogy több évtized alatt, amióta ott ülnek semmi jót sem tettek! S, ha a kedves nép megeszi, hogy na most elhozzák utána szépen bejelentik sajnos nincs rá keret!

 

Hát előbb keljenek fel semhogy újra bohócnak nézzék a Buckai népet! S akkor még a város többi részének tett ígéreteket nem is említettük meg!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6312827528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása