Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Kinek a telke ez: 7.000 Ft / m2 átlagos ingatlanár mellett 20.000 Ft/m2-ért veszünk telket? Pár éve 16.000 Ft/m2-ért nem kellett?

2017. szeptember 13. - Buckai Szövetség Egyesület

Elég durva hírek érkeztek a 2017 szeptember 12-én tartott rendkívüli képviselő testületi ülés egyik napirendi pontjáról Szigetszentmiklóson. Eszerint Alsóbucka városrész utolsó érintetlen és természetes területének helyén az Önkormányzat ingatlant venne 20.000 Ft/m2 áron, miközben a környezetben az ingatlanok 7.000 Ft/m2 áron cserélnek átlagosan gazdát! Felmerül a kérdés vajon miért és az ingatlan vajon kié?

 

Pár éve ráadásul ugyanez az ingatlan 16.000 Ft/m2 áron nem kellett! Fura, hogy most drágábban miért is kellhet! Az ingatlanon egyébként, amely a Boglya utcáról nyílik és önmagában nem más, mint  a Veréb utca 16 tantermes iskolát terveznek építeni! Felmerülhet persze a kérdés, hogy minderre máshol nincsen helyük? Nem épülhetne mondjuk mindez a leendő orvosi rendelő mellé, ha már olyat elvileg úgyis ígérnek és úgyis építünk? Ha építünk…

 

Felmerül továbbá az a kérdés is, hogy ha itt 20.000 Ft/m2 az ár, egyes ingatlantulajdonosoknak útért, stb-ért pénz jár, akkor a Csépi út kisajátításnál miért nem jár semmi? Miért kell ingyen az ingatlantulajdonosuknak a sajátjukból adni? Miért van az, hogy csak a víz és a csatorna beljebb vitelét akarják kifizetni, de mást nem? Így nem csakhogy nem adnak semmit, de még költségbe is verik az embereket! Ez miért van? Hogy lehetséges ez egyszerre és egy területrészen a városban?

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr10012827226

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása