Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Egy város területileg egyharmadát, népességileg egy negyedét kitevő területéről a helytörténeti múzeumban semmi sincs?

2017. szeptember 06. - Buckai Szövetség Egyesület

Furán néznek a Buckai Szövetség Egyesületre, amikor azt mondjuk: Mintha a jelenlegi Önkormányzat kiadta volna a végkép eltörölni parancsot a Bucka területére. De vajon alap nélkül mondjuk? Semmiképpen se!

Sok példát előhozhatnánk azzal kapcsolatban, ahol és amikor kimondható Szigetszentmiklóson a várost területileg egyharmadban, népességileg egynegyedben kitevő városrész diszkriminálva van, de úgy döntöttünk megmutatjuk a legenyhébb, mégis legtriviálisabb példáját annak, amely bizonyítja mindezt!

Bizonyított tény, hogy Szigetszentmiklós Alsóbucka területén már éltek emberek az 1800-as években. Hogy nem voltak gazdagok? Minden bizonnyal nem voltak azok? Hogy nem ők voltak a legmeghatározóbbak egy döntéshozatalban? Minden bizonnyal nem ők voltak! De akár szegényen és kevesen is voltak, de voltak és hatalmas túlélők, rendkívül kreatív emberek voltak! Hogy van-e ennek emléke? Igen van! Itt-ott egy-egy családnál van igen idős ember emlékében és feljegyzéseiben! Semmi másban és semmiképpen se!

Pedig van a városnak helytörténeti gyűjteménye vagy múzeuma! Nevezze ki minek akarja! Ott már többször jártunk és jártunk ma is!   

Azt kértük, hogy mutassanak egyetlen Buckai tárgyat, emléket, bármit! Ha egy hajcsat, egy gombos tű az nem baj csak mutassanak! De ők azt mondták hagyjuk őket, nincs erre idejük és egyébként sincs olyan!

De van tárgy a Kinizsi utcából! Van tárgy az Árpád utcából! Van tárgy a Petőfi utcából! Mintha régen csak 4 – 5 és kisterületre zsúfolt utcácskából állt volna Szigetszentmiklós! Ezt ki hiszi el? Ahogy ki hiszi el azt, hogy amikor beszélnek a régiek, akkor ófaluról beszélnek, meg Buckáról, meg Lakihegyről, meg ilyenekről! De nem beszélnek Szabacsról! Mitöbb elmondják, hogy olyan sosem volt! De mégis ünneplik! Immáron 11 éve! Pontosan azóta amióta a mostani Polgármester Szabó József a polgármester! Megmosolyogtató belegondolni, hogy egyesek úgy hívják, hogy Szabacsi Szabó József és nevetséges abba is belegondolni, hogy nem kizárt, hogy a szabacsi kitalált történet azért jött létre, hogy őt éltesse! Ha így lenne az nevetséges is és szánalmas is lenne! Pláne a Buckai történelmi emlékek letagadása és eltűntetése mellett!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4212808344

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása