Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Bucka csatorna: Senki sem illetékes az elszámolásban! Mindenki zavar és persze máshova!

2017. szeptember 06. - Buckai Szövetség Egyesület

2017 Július 11-e óta tart a Bucka csatorna elszámolás legújabb kálváriája Szigetszentmiklóson és mind a 3.624 ingatlannak. A mintegy 10.000 embert érintő kérdésben addig a napig az is kérdéses volt, hogy az érintettek mutatnak-e egyáltalán elszámolási szándékot és hajlamot a különböző hivatalokban. A Csepel sziget északi részén elterülő legnagyobb Fővároson kívüli település legnagyobb és legelhanyagoltabb városrésze akkor megnyugodott! Legalább egy részét megkapja! De megkapja?

Július 11-én világossá vált, hogy a matematikai százalékszámítással is bizonyítható módon minimum 167 ezer forintos visszajáró pénzből csak 152.827 Ft-ot adnak vissza, amely 13.978 Ft-tal kevesebb ingatlanonként, mint amennyi és visszajár valójában! Ösz Buckai szinten mindez már 50 millió forintot meghaladó összegnél jár!

A lakók azt mondták, hogy nem baj! De ez a pénz legalább megvan! De a kérdés egyre hangosabb lett, hogy mikor kapják vissza! Nos ezzel a kérdéssel az Önkormányzat a Viziközmű Társulathoz küld és az OTP-hez (piros nyilak), a Társulat az OTP-hez küld és az Önkormányzathoz (fekete nyilak) és mi úgy döntöttünk a harmadik féltől a Szigetszentmiklósi OTP-től kérdezünk!

Ma így egy másik nagy ügy után be is mentünk, hogy a Szigetszentmiklósi OTP fiókvezetőjével beszéljünk! A biztonsági őr tájékoztatott, hogy fiókvezető nincs csak a helyettes, akit a 12-es ablaknál lelhetünk fel. Így, hát odamentünk! Arra már rögtön rájöttünk, hogy mi már találkoztunk, hiszen ő ott volt az Önkormányzatban a marathoni Bucka csatorna elszámolási napon. Elmondtuk, hogy abban az ügyben jöttünk érdeklődni, hogy Bucka csatorna ügyben a kifizetések mikor kezdődnek el várhatóan! Holnap? Ezen a héten? Jövőhéten? Jövő hónapban? 5 év múlva? 50 év múlva? Mit mondjunk a lakóknak? A hölgy mérhetetlenül arcátlan, flegma, cinikus és lekezelő stílusban közölte, hogy menjünk a Viziközmű Társulathoz, meg a társulati elnök, egyben alpolgármester Vántsa Botondhoz! Miután közöltük vele, hogy de ők meg azt mondták, hogy jöjjünk ide közölte, hogy őt nem érdekli mindez! Menjünk a Viziközmű Társulathoz! Ekkor arra kértük, hogy ha ez az álláspontjuk, akkor leírná-e? Erre közölte, hogy nem! Ő semmit se ír le és húzzunk el onnan! Mitöbb ő semmit sem mond innentől kezdve! S valóban innentől kezdve nem válaszolt egyetlen kérdésünkre se! Arra se, hogy számukra ennyire nem ér semmit a lakók pénze? Ennyire menő ping pongozni a lakókkal és azok pénzével? Miután az arcátlanság jól nyomon követhető volt és mi sem láttunk az ilyen hozzáállás miatt méregtől inkább kijöttünk!

A történet persze itt nem állt meg! De ahhoz, hogy érthető legyen lépjünk vissza egyet!

Azt már írtuk, hogy az elszámolás napja 2017 július 11-én történt meg és azt is, hogy alsó hangon sem stimmel az elszámolási összeg, de azt nem, hogy a hétfőnként nyitva tartó Viziközmű Társulaton kívül, amely átvételi elismervény nélkül akarta átvenni a rendelkezési lapokat eleinte minden érintett szabadságra vonult! Szabadságon volt a jegyző, 1 hétig a teljes Önkormányzat és bármely az ügyben érintett személy kérdésére azt a választ lehetett kapni, hogy szabadságon van (immáron két hónapja)! A lakók pedig ott maradtak! Kérdésekkel, melyekre választ sem akkor, sem azóta nem kaptak. Mi pedig közérdekű kérdésekkel éltünk, de ahogy Önök nem kaptak rá választ se 30 napon belül, se azon kívül úgy mi se!

Következő állomásunk az Önkormányzat volt! Ott megint az a portás ült, aki akkora hatalmat tulajdonít magának, hogy majd ő eldönti, hogy kinek a kérdése fontos és kié nem! Akiét ő, mint a portás nem ítéli fontosnak arra rácsapja a telefont! Szóval őtőle követeltük, hogy a jegyzőt, az egyik jogi munkatársat és a Bucka csatorna Önkormányzati felelősét, aki szerintünk sok mindenhez érthet, ha érthet csak a munkájához nem azonnal kerítse elő. Szokásos pofavágás és szokásos cinizmus után úgy döntöttünk a 112-ön segítséget kérünk! Közben az egyik általunk igényelt szereplő elhaladt előttünk megállítottuk és érdeklődtünk! A jogi munkatárs, aki nem régen tért vissza ebbe a hivatalba arról tájékoztatott, hogy miért kérünk mi egy kiemelt Uniós beruházásról, úgy mint  a Bucka csatornáról iratjegyzéket? Miért kellene, hogy legyen? Mi visszakérdeztünk, hogy mi az, hogy miért kellene, hogy legyen? Talán az áttekinthetőség véget! Vagy ez nem cél? A válasz erre az volt, hogy mondjuk meg mit akarunk! Mi erre azt válaszoltuk, hogy azért kell az iratjegyzék, hogy megmondhassuk! Persze azt tudjuk, hogy milyen adat kell, de csak az iratjegyzék alapján tudjuk megmondani, hogy annak mely iratban kellene szerepelnie… Ezzel láthatóan nem értett egyet! Mitöbb forduljunk (már megint) a Viziközmű Társulathoz! Miután közöltük, hogy a Viziközmű Társulat arra hivatkozik, hogy a dokumentum az Önkormányzatban tárolt közölte, hogy ezzel nem tud mit kezdeni!

Summa summárum! Az elszámolást senki sem tudja mikor lesz! Vannak pletykák, hogy október végén egyeseknek, de nem tudható semmi sem! Tájékoztatás nincs, mert három szereplő szerint mindig a másik kettőhöz kell fordulni! Nincs iratjegyzék, így nem lehet az áttekinthetőséget biztosítani, vagy ha van, akkor mi simán közérdekű adatból származó információ megtagadásában részesülünk! És az arcátlanság? Az OTP, a Szigetszentmiklósi Önkormányzat és a Viziközmű Társulat szerint itt és ezzel minden rendben van!

Önök szerint is minden rendben van?

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6112808160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása