Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Új lejáró Felsőtag felé? Kurtitsuk tovább a szántóföldeket? Biztos átgondolt dolog ez?

2017. augusztus 31. - Buckai Szövetség Egyesület

Bár 2017 Augusztus 23-a nem ma volt és a Halásztelki rémterv meghallgatása se mára esett, valamint a rengeteg kritikánk hatására itt-ott finomítottak rajta most bemutatjuk Önöknek azt, amely egy lokálpatrióta számára, mint amilyenek mi vagyunk szintén rémisztőleg hat. Ez a pont pedig a Felsőtagi csatlakozás az M0-ra.

 

A rémterv alapjaiban épít arra, hogy minden közlekedést rávezetni az M0-ásra, de nem gondolkozik azon, hogy mi van akkor a baleset vagy bedugulás történik az M0-áson? Akkor a szigetiek merre mennek? Ha az M0-ás beáll, akkor a beáll a sziget?

 

Szigetszentmiklósnak egyébként 4 különböző leszakadt része van ez a Bucka, Lakihegy, Üdülősor és a Felsőtag. Utóbbi annyira elhanyagolt, hogy több részén alapvető közművek hiányoznak és alapvető közművek nincsenek kiépítve! A rémterv azt mondja nyissunk erre! Építsünk ide utat és vezessük erre az embereket át a szántóföldeken egy elhanyagolt és elhagyatott területre.

 

Mi lesz ebből?

 

Egyrészről hirtelen megjelennek az öszközművek és ez az egyetlen, ami jó, de eltűnnek a szántóföldek, a mezőgazdasági területek, külterületből belterület lesz és eljönnek azok a papundekli és gyors házak, melyek rémisztőleg hatnak már most is mindenkire! Láthatjuk, hogy csak a Buckában mi lett belőle! Eltűnt a vidék hangulata és eltűnt az élhető környezet! A rémterv alkotója azt mondja azért nem nyitná meg a szigetet délre és kijáratot azért nem építene, hogy a sziget déli része ne épüljön be úgy ahogy az északi települések! Ő ezért nem építene Nagy Duna hidat Ráckeve és Adony közé. De miközben nem építene hidat Ráckeve és Abony közé és nem nyitná meg a szigetet, hogy átjárható legyen így csak az északi kijáratokra építve, aközben északon megnyitna egy új területet, hogy nyugodtan épüljön be? Az északi települések legyenek még zsúfoltabbak és ne legyen átjárás semerre? Minden torlódjon északra? A népek, a kijáratok, a közlekedések? Hogy is van ez? És miért így van?

Szerintünk, ha Felsőtaghoz valaha is hozzányúlnak azt ésszel és körültekintéssel kell! Úgy, hogy a városnak, Szigetszentmiklósnak legyen végre egy rendezett és jól szabályozott része!

 

Itt jegyeznénk meg, hogy láttunk egy változást a rémtervbe! Már kiszedték az erdő telepítést a Halásztelek és Szigetszentmiklós közötti nagyparasztok földjére és minő meglepő rájöttek arra is, hogy a gerincút Szigetszentmiklósi és Csepeli szakaszának összekötése mégiscsak kell! De nem nézték meg  a környezetet a helyszínen. Nem vizsgálták meg a környezetet. Térképet ragadtak és rajzoltak! De ahova mondjuk villamos vonalat rajzoltak a Halásztelki ártéren és a Tököli reptér kifutó pályáján túl ott bizony ház, épület van! A gerincút berajzolása meg nekik úgy sikerült, hogy a régi nevén Bajáki, újabb nevén Csepeli Műszaki Szakközépiskola, legújabb nevén Weiss Manfréd Műszaki Szakközépiskola teljes területe a térképről le van radirozva! Nem számít, hogy évente 1.000 – 1.200 gyerek jár oda és annak területére! Nem számít a Csepelt kiszolgáló kollégium se!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr112795120

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása