Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

8 - 9 hónapos építési tilalom ér valamit? 1,5 órát sikerült róla vitatkozni!

2017. augusztus 31. - Buckai Szövetség Egyesület

Vidék hangulata ott, ahol minden négyzetméter el van adva és úgy húznak fel gyorsházakat, hogy nincs lehetősége se kertnek, se garázsnak, se kocsi beállónak? Hiába nem Budapest, mégis nyugodtan elfelejtheted! Sokkal inkább a Brazil pavellákhoz hasonló túlzsúfolt nyomor negyed! De mégis képzeld el ki e cikket olvasod, hogy bizony-bizony a Szigetszentmiklósi Önkormányzat gondolt egy nagyot és úgy döntött bevezeti az építési tilalmat, hogy megóvja azokat a szabad területeket, amelyek még vannak!

Ugye milyen jó dolog?

No, de képzeld el azt is, hogy nyár vége van! Illetve nem kell elképzelned, hiszen tényleg az van és most adják ki az építési tilalmat szabályozás szerinti 3 évre, de valós szándék szerinti 8 – 9 hónapra! Felteszem a kérdést: Van, aki építkezik télen vagy akar építkezni?

2017 Augusztus 30-a: A Szigetszentmiklósi Önkormányzat végre összeül egy képviselő testületi ülésre miután a nyári szünetet letöltötte. Sok napi rendi pontja közül az egyik az építési tilalom bevezetése szabályozás szerinti 3 évre, szándék szerinti 8-9 hónapra. 1,5 órás vita, hogy jó ez vagy sem! Hogy sérül-e a szabad rendelkezés joga vagy sem! Valamint hogy segít-e ez a városon avagy sem! 1,5 óra, de mire is?

Nyár vége van! Aki elkezdett valamilyen építkezést ott már megvan az alap, a tető és a falak. Mire eljön a hideg és a fagy addigra már ő az építkezés tekintetében belső munkálatokon van. Télen nem kér újabb építési engedélyt, mert minek? Télen nem kezd el árkot és alapot ásni, mert talán ő se önmaga ellensége! S 8-9 hónap annyira semmi, hogy bármikor kivárhatja és építkezhet röhögve! Van hát ennek bármi értelme? Érdemes erre 1,5 órát elpazarolni és hevesen vitázni? Szerintünk porhintés és semmi értelme!

S, ha ehhez hozzáveszünk mégegy dolgot, akkor látjuk a valós tartalmat, vagy azt, hogy ennek a vitának mennyi értelme volt. Építési tilalmat sokszor rendeltek el a városban! Volt téma az előző téli-tavaszi időszakba és komplexen volt téma 2009-ben. Most a testületben gyakorlatilag 4 olyan képviselőt találunk, aki 2009-ben még nem volt az csakhogy 14 tagú a testület. Ugyanaz a FIDESZ-es többség és ugyanaz a polgármester! Bevezettek egy építési tilalmat, de közben így-úgy épültek a házak! Se irgum-burgum nem volt se semmi sem!

Így elment másfél óra! Volt kardcsörtetés és ami kell! Megnyugodhattak egy pillanatig azok, akiknek nem tetszik az, hogy túlzsúfolt nyomor negyeddé silányult a városunk majd… majd minden megy tovább, mintha mi se történt volna! Hurrá ez aztán az intézkedés! Ez aztán a döntéshozatal!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr512793290

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása