Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Sas utcai óvoda: Két évvel ezelőtt kaptuk meg annak a szerződésnek a másolatát, amelyet felelős Önkormányzat sosem köthetett volna meg!

2017. augusztus 26. - Buckai Szövetség Egyesület

2015 Augusztus 26-án,  tehát napra pontosan 2 éve kapta meg a Buckai Szövetség Egyesület annak a szerződésnek a másolatát, amelyet meglátásunk szerint egy felelős Önkormányzat sosem köthetett volna meg! A Szigetszentmiklós Alsóbucka városrészben található Sas utcai óvoda egy 15 éves bérleti szerződés alapján elkészült létesítmény, melynek Önök is megtekinthetik a szerződését. A szerződés alapján, amely euró alapú és 2023-ig szóló 2 óvoda árát fogja Szigetszentmiklós város a bérbeadó vállalkozás részére kifizetni. Erre jön rá az árfolyam különbözet és az egyéb a fenntartással kapcsolatos költségek. De 2023 és két óvoda árának kifizetése után sem lesz az óvoda az Önkormányzaté vagy a városé.

 

A kérdés, amellyel korábban foglalkozott többek között az ATV.HU is olyan téveszme alapján indult, mely szerint a gyermeklétszám tekintetében folyamatosan bővülő Szigetszentmiklóson a csoport túltelítettség és a sok gyermek tendencia csak ideiglenes állapotként okoz problémát, de később ez enyhül. Ez a téveszme persze akkor alakult ki, amikor már több, mint 15 éve Szigetszentmiklóson a gyermekek létszámának növekedését egyre nagyobb arányként lehetett megélni. Ugyanezen téveszme alapján béreltünk a már meglévő óvodák mellé kiegészítésként horribilis áron konténer óvoda létesítményeket is.

 

Az akkori Önkormányzat, amely mind vezetésében mind összetételében a jelenlegivel majdnem teljes mértékben azonos a bérlést a téveszmén túl azzal indokolta, hogy nem volt pénze új óvoda építésére! Ugyanakkor ezzel úgy látjuk azzal a képtelen állítással állt elő, hogy azért rendelt egy euró alapú horribilis árú bérleményt, amelyre két óvoda árát foglya kifizetni és sosem lesz az ővé, mert nincsen pénz! Jobb helyeken, ha nincsen pénz, akkor az illetők nem erőforrás előteremtésére és legolcsóbb megoldásra törekednek?

 

Az ügy azonban természetesen itt nem áll meg! A Sas utcai óvoda 2014-ben bővítést ért el. A bővítés hatására a díjak felemelkedtek, de pár évvel a deviza hitelek bedőlése után itt a bérleti díj deviza alapja nem változott meg!

 

Legendák szerint a bérbeadó az Önkormányzati többséggel azonos ideológiai eszménnyel rendelkező vállalkozó, de ami tény hogy az Önkormányzattal közös tulajdonú turisztikai vállalkozásban és vállalkozásból is kiveszi a részét.

 

Azt gondoljuk mindenki elgondolkozhat azon, hogy ez a szerződés és ez a körülmény erre a Sas utcai óvodára vajon rendben van-e így, ahogy azon is, hogy vajon a Szigetszentmiklósi Önkormányzat a rábízott értékekkel vajon jó gazdaként viselkedik-e vagy se!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr412780292

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása