Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Miért vállal plusz szolgáltatásokat (FŐGÁZ ügyintézés, T befizetés, Sorsjegy...) a Posta, ha alapfeladatainak ellátással is probléma van?

2017. augusztus 22. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület őszinte megdöbbenéssel áll a Magyar Posta és szolgáltatása, valamint szolgáltatási színvonala előtt és nem csak a sokat emlegetett nem kézbesítő postások miatt. Azt lehet látni ugyanis, hogy miközben az alapszolgáltatásban komoly problémák vannak plusz feladatokat és plusz terheket vállalnak fel, mellyel lehet, hogy profitban a Posta többet termel, de nem segítenek az ügymeneten és emberek életét nem könnyítik meg.

 

A nem kézbesítő postások által okozott károkról most nem írunk, hiszen már annyiszor és annyiszor megtettük! Ugyanakkor hármas visszajelzést kaptunk!:

 

Voltak, akik hasonló igen elképesztő eseteket meséltek el, mint például eltűnt orvosi papírok, leletek vagy folyamatos szolgáltatóknak történő plusz fizetési kötelezettségek, késedelmi kamatok, mert a postás nem hozta a dolgokat és nem volt ott. Azaz nem teljesítette azt, amit amikor postásnak állt elvállalt!

 

Voltak, akik azt mondták, hogy nem tudják mi és hogy van, de ők a saját kézbesítőjükkel igencsak elégedettek! Nos! Az ország több részéről kaptunk ilyeneket, de Szigetszentmiklósról egyet sem! Ennek ellenére nagyon jó volt olvasni ezeket és tudni azt, hogy vannak olyan helyek, ahol a postások tényleg tisztességgel és becsülettel látják el feladatukat és a körzetükben szeretik és tisztelik őket!

 

De voltak, akik úgy akartak védeni nem kézbesítő postásokat, hogy nagyon nehéz a postás feladat és ha nem tetszik, hogy nem kézbesít, akkor csináljuk helyette és mutassuk meg, hogy jobban megy! Ez azért elképesztő, mert mindenki elvállal valamit annak előnyeivel és hátrányaival együtt! Mi például úgy vállalunk el bármit, hogy azt tisztességgel és becsülettel csináljuk! Mert, ha valaki nem tudja, vagy nem akarja tisztességgel és becsülettel, akkor ne vállalja el! Tehát, aki amit elvállalt és nem csinálja meg azt védeni kell? Ő a szegény és nem számít milyen kárt szenved el emiatt a címzett? Hát ez a verzió a mi életfelfogásunkkal merőben ellentétes!

 

Ellenben vannak szolgáltatások a Postán!

 

Lehet kapni sorsjegyet! Igaz, hogy a leveledet nem kapod meg, de kaparni na azt lehet! Szép mosoly is jár érte! Szóval abszolút csak örülhetsz!

 

Intézheted a Főgázos ügyeidet is a postán! Nem! Nem szakemberek által, akik tudják, hogy mit és hogy lehet, akár műszaki tartalmában vagy hogy hogyan kaphatsz kedvezményeket… Nem! Köthetsz szerződést és befizethetsz! Minden másért menj fel Pestre, mert a szolgáltatód csak ott tart fenn ügyfélszolgálatot. A TIGÁZ-tól átvett területeken nem kell fenntartani a régieket! Nem kell fizetni így embereket és járulékokat spórolnak meg! Ez jó a szolgáltatónak, hiszen biztosan olcsóbb! Jó a Postának, ahol az alap dolgokban is nagyok a gondok! De velünk, lakosokkal, szolgáltatást igénybe vevőkkel mi van? Mi nem számítunk? S már snasz valamilyen fajta minimális szolgáltatási színvonal?

 

Tovább megyünk! Régen, ha a T-nél ügyfél voltál fogtad a kis számlád és ott az egyik kirendeltségnél befizethetted! Most nem teheted meg, hanem csak a postán lehet, mert ott kezelnek ilyeneket! No, de a posta honnan tudja hogy áll az egyenleged? Nem kaptál számlát, de befizetnél, akkor mint régen ma hogyan teheted meg? Szenvedtetés ezerrel? Kinek is jó ez?

 

És sorolhatnánk még a hasonló dolgokat!... De valami nagyon nem stimmel! Ha azt mondjuk, hogy a Posta változik, akkor ki kell mondanunk, hogy: De nem jó irányba mozdult el!

 

S, akinek az alapszolgáltatásai ellátásában gondjai vannak, annak előbb ott kellene rendeznie a sorokat mielőtt bevállal újabb terheket és szolgáltatásokat!

Különben nem tesz mást csak embereket szenvedtet!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr312772912

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása