Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Egy hónappal iskola kezdés előtt: A Bucka buszok közlekedéséről újra beszélni kell!

2017. augusztus 03. - Buckai Szövetség Egyesület

Bár még javában tart a nyár, a legnagyobb hőség és mindenki a hűsölés lehetőségét keresi nem egészen egy hónap múlva az élet ismét a szorgos hétköznapok és iskola időszakok szerint fog alakulni, mely alapján fontos kérdés, hogy Szigetszentmiklós városrészbe vagy városrészből az itt élők, az itt lakók hogyan és milyen formában tudnak közlekedni! Vajon felférnek vagy ismét az utazás az egymás hasába, veséjébe, hátába és lábán múlik és telik el?

 

A nyár során legalábbis az Önkormányzati kommunikációk szerint jelentős változás történt, hiszen megérkezett a Bucka buszok 5-ödik kisbusza is! Ez azonban még mindig nem pótolja azt a nagy veszteséget, amelyet a nagy busz elvétele és hiánya jelent és ezáltal a kapacitás képesség jelentős csökkenése! A menetrendek szerint az Ádám Jenő sétány – Boglya járat néven megismert 682-es és 683-as járat közlekedik a legsűrűbben, de a Gyártelepig a Csépi úton át közlekedő járat szinte alig, óránként és kevesett! A Csépi út, pedig nem más, mint a Bucka fő útja!

 

A Boglya járat  a kimutatások szerint már 3:56-kor kezd és az utolsó kör Városházán 23:39-kor végez! A Csépi járat 5:40-kor kezd ezzel szemben és az utolsó járat már 18:56-kor végez! Hatalmas különbség van, tehát a két járat esetében!

 

Mi a Buckai Szövetség Egyesület tagjai, a Bucka érdekvédői arra fogunk törekedni, hogy ezt a különbséget sikerüljön felszámolni, persze nem sértve a már meglévő és elért eredményeket, értékeket.

 

Furcsa továbbá az is, hogy míg hétvégén a Boglya járat vonatkozásában szintén autóbusz közlekedik, addig a Csépi járat pihen, parkol és buszközlekedéstől a Csépi utat teljes mértékben mentesítik! Nagy kérdés, hogy miért?

 

Javaslatot fogunk tenni arra, hogy Bucka busz hétvégén a Csépi utat is szellje! Ahogy javaslatot teszünk a nagy busz optimalizálására, a menetrend iskolákhoz és csatlakozásokhoz történő alkalmazkodására! Megvizsgáljuk Szeptembertől hogyan működnek a legtelítettebb időszakban a járatok és az új menetrenddel, az új lehetőségekkel minden gyermek, minden dolgozó és minden Buckai felfér-e arra, amire fel kell férnie!

 

Vizsgálataink és javaslataink mellett folyamatosan várjuk javaslataikat és észrevételeiket, s ha tehetik:

 

Kövessenek bennünket!

Hamarosan jelentkezünk a részletekkel!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr912716234

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása