Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

4 év harcába telt a Buckai Szövetség Egyesületnek, hogy az RTL-től kikönyörgje az anno szennyezéseket bizonyító felvételeket, videókat

2017. augusztus 01. - Buckai Szövetség Egyesület

Mintegy négy évbe telt a Buckai Szövetség Egyesületnek kiharcolni azt a felvételt, amelyet amikor hozzájutott azonnal a köz számára és a youtube.com-ra közzétett! A felvétel a szennyezések 2001-es állapotát bizonyítja és azokat az értékeket, amelyek akkor és városrészünkben, Szigetszentmiklós Alsóbucka városrészben fellelhetők voltak és sajnos elérhetőek! Ez volt a kitakarítási szándék kiinduló pontja és alapja.

2001-ben persze a Buckai Szövetség Egyesület még nem létezett, de az szellem, amely ihlette már igen! Ekkor a Panon Universal Alapítvány, a Magyar Családok Országos Szövetsége, az azóta elhunyt, de számtalan jót a Buckáért tevő Urbán-Szabó József, Buckai lokálpatriótrák és emberek kihívták az RTL Klub-ot, hogy vegye fel és nézze meg! A lokálpatrióták között már akkor is meghívottak voltak a Buckai Szövetség Egyesület ma már vezető tagjai és segítői, de akkor még csak hátulról jöttek segíteni, támogatni! Az idő haladtával, a technika korszerűsődésével és az a látvánnyal, hogy nem megfelelő irányba megy a Bucka-tó rekultivációja (és ugye azóta tudjuk, hogy nem rekultiváció, hanem talajforgatás történt meg) arra jutott az Egyesület, hogy ez a felvétel mindenképpen kell. 4 év levelezés, könyörgés után egy nap kaptunk egy telefont: Menjünk érte! Felvették egy CD-re! Ingyen tették le a portán a nevünkre!

Azóta mi arra törekszünk, hogy mindenki tudja milyen szennyezésekkel állunk és álltunk szembe, hogy képesek legyünk és tudjunk tenni ellene!

Nézzék hát meg, milyen állapotok és értékek voltak a Buckában, a Bucka-tóban és a Bucka mellett 2001-ben szennyezésileg! S gondolkozzanak el azon, hogy ezt miért is nem vitték el!

Ha pedig végig nézik, akkor tegyék fel Önmagukban a kérdést, vajon helyes volt-e az akkori Önkormányzattól, amely a mostanival 80 %-ban azonos, hogy kiküldtek egy hangosbemondós autót, amely a Buckaiak pánikját a cián miatt ekként oltotta:

Nyugodjon meg a tisztelt lakosság!

Nem erre fúj a szél!

Vajon meg volt oldva?

A videót egyébként itt érhetik el:

2001-es ciánbotrány videó

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8312708722

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása