Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Bucka-tó: 2001-ben negyvenszeres króm mérték, ma öntisztulásától megfosztott vízfelszín! Lesz még vagy ez volt a kegyelem döfés?

2017. július 16. - Buckai Szövetség Egyesület

A bűzlő és habzó öntisztulási lehetőségétől túlzott betöltés miatt megfosztott Bucka-tó előtt mióta a Buckai Szövetség Egyesület tapasztalta a legújabb fejleményeket döbbenten áll és értetlenül. A történelmében már többszörösen kimutatott súlyos szennyezések eltakarítására és elvitelére a tó 4,7 milliárd forintot nem véletlenül kapott! El kellett volna vinni a súlyos ipari szennyezéseket, melyekkel emberek életét és egészségét veszélyeztették és tették tönkre!

 

Első körben azt láttuk csak, hogy a rekultiváció nem történt meg és azok, akiknek a tisztítás és az elvitel lett volna a feladatok nem tettek semmi mást, mint talajt forgattak, ormótlan dombot építettek és itt hagyták a szennyezéseket! Csak most tapasztaltuk és szembesültünk azzal, hogy ezért nem csak érdemtelenül felvették a pénzt, de még a tó vízfelszíne is pusztulásra van ítélve!

 

Sokan megkérdezik tőlünk, hogy honnan tudjuk pontosan a régi értékeket és szennyezéseket! Nos! Egyrészt dokumentumokból, másrészt egy videóból, tudosításból, amelyet már ne mi, hanem az akkori kormány környezetvédelmi államtitkára Illés Zoltán mondjon el. Ha végig nézik megértik miért vagyunk felháborodva és miért érezzük a helyzetet különösen veszélyesnek, amellett, hogy egy tó mindig kincs és nem elpusztítani kellene, hanem megbecsülni, karbantartani és közösségi térré tenni.

 

Illés Zoltán és az RTL Klub itt mesél a 2001-es adatokról.

 

 

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8012667683

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása