Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Bucka csatorna: A sok tévhit elkerülése véget tisztázzuk az elszámolás hogy is megy!

2017. július 14. - Buckai Szövetség Egyesület

Számtalan tévhit látott napvilágot a Bucka csatorna elszámolással kapcsolatban az elmúlt napokban és számtalan félelem is keletkezett, melyet jelen cikkünkben igyekszünk kitisztázni és helyre tenni remélve, hogy segítünk minden Buckainak és a csatornában érintetnek!

 

Fontos először is, hogy a hozzájárulás megfizetésének több módja volt! Voltak az egy összegűek és voltak az LTP-sek! Nézzük eszerint és sorba őket:

 

Az egy összeget megfizetőknek a visszafizetést a Bucka Csatornamű és Viziközmű Társulat egy nyilatkozat kitöltése után teljesíti. Az elhangzottak szerint ez a nyilatkozat elérhető az Önkormányzatban, a Viziközmű Társulat Gyári úti irodájában, de a Kisváros vagy éppen már megjelent vagy a napokban megjelenő számában is elvileg szerepeltetve lesz! A Gazdasági Bizottsági, Képviselőtestületi és Csatornaközmű Társulati üléseken elhangzottakkal ellentétben persze minket is meglepet, hogy megjelent egy közlemény az Önkormányzat honlapján, hogy ezt a nyilatkozatot az érintet lakosok csak 2017.07.31-ig tehetik meg, de ha így van akkor sajnos így van! Persze megdöbbentő a nyaralások közepén és mint írtuk ilyen az üléseken nem hangzott el!

 

Fontos tudni, hogy az egy összegűeknél mindenképpen lépni kell, mert a nyilatkozat kitöltése nélkül nincs visszajáró pénz! Nem fogják oda visszautalni, ahonnan a pénz küldtük! Csak oda utalnak, amit a nyilatkozatban szerepeltetünk!

 

Az OTP LTP-seknél más a helyzet. Az ingatlan tulajdonosok az OTP-t vagy maguk keresik meg vagy van az, amit az alkalmazottak elmondtak: Kapnak egy levelet, amelyben számukra mindent leírnak! Fontos, hogy nyilatkozni kell, hogy lakáscélra szeretné felhasználni a visszajáró összeget avagy sem! Ha a nyilatkozat nem, akkor a 30 %-os állami támogatás annak a lakónak elveszett! Ha azt nyilatkozza igen, akkor a kifizetéshez képest 4 hónapon belül számlával igazolni kell (ezt ma tudtuk meg), hogy az tényleg lakáscélra ment el! A lakáscélú felhasználás alatt olyan dolgokat kell érteni, ami az ingatlanba beépül és értékét növeli. Így a beépített konyhabútor igen, de a térkő lerakás nem! A szabályozásról egy kormányrendelet rendelkezik, amelyet igyekszünk elolvasni és értelmezni is.

 

A kifizetéstől számított  4 hónap egyébként elmondások szerint azért van, mert ez valóban LAKÁS és nem csatorna takarékpénztár, így az állami támogatást a lakáscélú építésekre, fejlesztésekre kapják!

 

Sokszor kérdezték meg tőlünk és ez az ülésen is felmerült, hogy mi van akkor, ha a csatornát befizető időközben eladta az ingatlant? Akkor a pénzt ki kapja vissza? A válasz mindig a befizető! Ha a befizető a régi tulajdonos volt, akkor ő, ha az új tulajdonos, akkor ő, de ezt igazolni kell!

 

Reméljük segíthettünk!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7412663175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mo. István 2017.11.14. 13:18:02

Sziasztok, a következőben szeretnék segítséget kérni.
A tegnapi nap folyamán a feleségem bement a vízművekhez a Bucka csatornás ügyintézőhöz az LTP-s pénzünket visszaigényelni, mivel a lakásunkat eladtuk. A múlt héten az OTP-től ez ügyben kaptunk egy levelet amelyben azt írták, hogy intézhetjük a visszatérítést mivel az eladás miatt az megszűnt. Tegnap az ügyintéző kitöltetett a feleségemmel egy nyomtatványt amit ezután bevitt az Otp-be ahol azt mondták, hogy pár napon belül utalnak. A mai délelőttön jött a hidegzuhany, a várt összeg kevesebb mint 10%-át utalták nekünk a többit a Vízműveknek. Az Otp-t felhívtuk ahol elmondták, hogy tegnap a Vízművekben az ügyintézőnek rá kellett volna írnia a nyomtatványra, hogy a vízművek lemond erről az összegről de a hölgy meg sem említett semmi ilyesmit, gondolom nem véletlenül... De egyébként is mi köze van a Vízműveknek ehhez az összeghez, ha nem teljesít cserébe semmit? Közel 100 forintról van szó, amit nem szeretnék veszni hagyni és főleg nem csak úgy puszira kifizetni egy állami cégnek.
Szerintetek mit tudok csinálni? Lehet még valamit tenni? Legszívesebben még ma bemennék a tegnapi hölgyhöz, de - ami nonszensz - ugye csak minden hétfőn van ügyfélfogadásuk ezért várhatok egy hetet. Ha tud segíteni valaki vagy tanácsot adni kérem írjon ide vagy az mi19750927@gmail.com email címre. Előre is köszönöm.

Buckai Szövetség Egyesület 2017.11.16. 07:20:30

Kedves István!

Feltudna engem hívni a 06-70-70-15-911-es számon? Köszönöm!

Üdvözlettel:
Csizek Csaba
süti beállítások módosítása