Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós: Nem számítanak már az alapvető média szabályok? Avagy fontosabb a felkészültségnél a vessző?

2017. július 09. - Buckai Szövetség Egyesület

Minden ember, ha kommunikációs iskolába valaha is járt és azt elvégezte tudja azt, hogy egy riportot mindig a felkészültség előz meg! A felkészültség, hogy a riport a legtájékoztatóbb, a legszélesebb körűbb és a legobjektívabb legyen! Legalábbis az iskolák szerint így kellene lennie! Napjaink világában azonban vannak olyan magukat médiának nevező, de inkább propagandának számító felületek, ahol mintha már nem számítana mindez! Mintha felülírták volna azt, amit elemiben tanít egy a médiára felkészítő kommunikációs iskola! Vagy új szakma született? Ott nem számít semmi? És büszkén lehet bárki propagandista?

 

Mint talán Önök is tudják 2017 július 11-én eljön a Bucka csatorna elszámolása! Az elszámolást és az összegeket, pedig hurrá optimizmussal jelentette be a helyi média, melyet itt tekinthetnek meg: DunaMédia Bucka csatorna. Haeffler András műsorvezető által előadottak szerint minden szép és minden jó volt ebben a beruházásban és most is minden rendben! A múltja alapján itt-ott még elismerő szavakat is begyűjtő mára meglátásunk szerint propagandistává silányuló műsorvezető csak pár dolgot felejtett el a riportból! Ezek:

·       Miért csúszott az elszámolás két évet? Politikai okból? Vagy eredetileg nem akarták visszaadni a visszajáró pénzeket?

·       Az okozott károkat miért nem javították ki és miért tagadtak le mindent?

·       Miért akarták ránk hárítani a szennyvíztelep ránk nem hárítható részét az eredeti 251.000 Ft-os összegekben?

·       Miért van az, hogy a társulat működési költsége és a felvett hitel bankköltsége csak egy oda dobott adatnak tűnik és nincsen alátámasztó dokumentáció mögötte?

·       Hogy lett az arányok alapján érdekeltségi egység ár 84.195 Ft-jából 98.173 Ft? Kinek és miért kell ingatlanonként adnunk 13.978 Ft-ot, össz Buckai szinten pedig 50.656.272 Ft-ot?

·       Ki fizette ki a szakértőként bevont ECI Magyarország Kft-t? Miért kellett szakértő bevonása, ha állítólag minden rendben volt?

·       Miért mentek ki fenyegető, másokat megalázó, ingatlanjaikat veszélyeztető, talajterhelési díjjal vegzáló levelek, ha 2014 óta tudták, hogy az egységnyi ingatlan egységre jutó érdekeltségi hozzájárulás 251 ezer forintnál biztosan és jóval kevesebb lesz?

·       Miért bántottak, aláztak meg a beruházás során idős, beteg, nehéz anyagi helyzettel rendelkező embereket?

·       Miért olyan emberekkel rakták a Csatornaközmű Társulatot tele, akik politikailag az Önkormányzathoz hűek, de közüzemi beruházáshoz nem értenek?

·       Ha ingatlan egységenként az Uniós támogatás nélkül 1.673.333 Ft lett volna a hozzájárulás és minden ingatlan 20 méter utcafronttal számolunk, akkor hogy jött ki az átlagos méterre jutó 83.667 Ft? Pláne úgy, hogy mindenhol máshol ez méterenként max 40 ezer forint?

·       Tudnak-e arról, hogy lefektetett gerinc vezetékek annyira gyengék és kicsik, hogy nem egészen egy évtizeden belül ki kell őket cserélni és bővíteni?

 

Na ezek azok a kérdések, amelyekből még fel kellett volna egy tisztességes riporthoz készülni! Amikor persze ezt kérjük, akkor írásainkban és más a propagandisták tevékenységeit kritizáló írásokban keresik, hogy nincs-e elírva egy vessző! Ha el van, akkor azon röhögnek, ahelyett, hogy egy riportra, ahogy megköveteli a szakma tisztességesen felkészülnének! Ezzel persze nem is lenne baj, ha az elfogult, demagóg, öndicsőítő és félre tájékoztató adások, riportok nem kerülnének a városnak annyi milliójába és annyi pénzébe!

 

Persze az is lehet, hogy nem így akarták és a riporter észre se vette, hogy a riportra nem készült fel!  Lehet, hogy tényleg igaz az ismerősünk mondása: „Kiskoromban mindig azt mondták, hogy ha felnövök, akkor megjön az eszem, de én rájöttem, hogy van akinek meg elmegy!”  Bár persze az sem kizárt, hogy ha a helyi médiának nevezett propaganda objektív és tájékoztató volna, akkor a helyi önkormányzat ilyen mértékben nem finanszírozna, vagy egyáltalán nem finanszírozna!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4212650885

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása