Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Fővárosi Vízművek: Nem úgy van az, hogy a közmű csatlakozás ingyenes lesz! A jogszabály rosszul kommunikált és értelmezett!

2017. július 09. - Buckai Szövetség Egyesület

Miközben az egész ország attól zeng, hogy a közüzemi csatlakozási díjak víz, gáz, villany, csatorna a magánszemélyek és kisvállalkozások esetében ingyenesek lesznek egy kormányzati bejelentés alapján Buckaiak keresték fel a Fővárosi Vízműveket, hogy hogyan és miként is van vagy lesz ez. A Fővárosi Vízművek azt válaszolta a jogszabály rosszul kommunikált és félre értelmezett ugyanis nem lesz minden ingyenes!

 

A közüzemi csatlakozási díjak mértéke Szigetszentmiklóson és az elmúlt években több százezer forint volt úgy a csatorna, mint a gáz, víz, villany és a vezetékes víz esetében, s bár a Bucka csatornát most levitték 94,9684 %-os támogatottság mellett 98.173 Ft-ra ez is azért nem kevés embert még mindig érzékenyen érint költségvetésében. Nekik szinte kifizethetetlen! Éppen ezért a csatlakozási díjak mértékének elengedése sokaknak egyáltalán nem mindegy! Nem mindegy, mert szegények, nem mindegy mert sokan idősek és nem mindegy, mert voltak olyan esetek, ahol emberek kifizették a vezetékes víz csatlakozási és minden díját mégsem és mind a mai napig sem kapták meg!

 

Vajon most, hogy hetek óta ezt zengi a kormány és a média ők tévednének vagy a Fővárosi Vízművek ragaszkodna foggal körömmel a horribilis összegekhez? Az a Fővárosi Vízművek, aki a Szigetszentmiklósi hálózat üzemeltetését is ajándékba kapta! Merthogy az az 500 ezer forint bérleti díj, amit érte fizet úgy, hogy minden bevétel őt, minden költség a Szigetszentmiklósi Önkormányzatot illeti meg tényleg ajándéknak tekinthető! Ja! És a szerződés az 500 ezerre akkor történt, amikor még nem volt Bucka csatorna és Üdülő sori csatorna sem! Azóta a felhasználók megemelkedtek több tízezerrel és megemelkedett a nekik átadott vezetékek kilométerre! Plusz díj? Szerződés újra tárgyalása? Láthatóan az ablakba se!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr212650433

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása