Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Eldőlt - 2017.07.11-én lesz a Bucka csatorna elszámolás - Már a számok is megjelentek!

2017. július 08. - Buckai Szövetség Egyesület

A mai nap során végre megjelent a Szigetszentmiklósi Önkormányzat döntés előkészítő rendszerében, az EDTR-en, hogy a Szigetszentmiklós Alsóbucka városrészét érintő Bucka csatorna elszámolása mikor és miként várható és hogyan lesz!

2017.07.11-e ennek a tekintetben egy marathoni napként jelenik meg, hiszen az ügyről 15 órától Gazdasági és Pénzügyi együttes bizottsági ülés, 16 órától Képviselő testületi ülés, míg 18 órától Bucka csatorna víziközmű társulati ülés is prognosztizálható!

Időközben persze a számok is megjelentek! A számok szerint az egyéni hozzájárulás mértéke 251.000 Ft-ról 98.173 Ft-ra csökken, amely 152.827 Ft visszajáró különbözet! De vigyázat ez nem működik olyan egyszerűen és az összeg is számtalan kérdést felvett! Például az összeghez jutás LTP-sek olybá tűnik nem kicsit nehezített! Ezeket egy későbbi cikkünkben részletesen mutatjuk be!

Persze arra büszkék vagyunk, hogy közgazdasági számítással a várható összeget megjósoltuk és elég közel, de ha csak arra gondolunk mennyibe is került egy méter csatornavezeték, miért kellett ennyit (közel két évet) várni az elszámolásra, egyes költségek miért akkorák, amekkorák és miért nincs kellő áttekinthetőséggel és részletességgel levezetve az összes költség, akkor még mindig vannak kérdések és kétségek!

De kérdéseket és kétségeket ébreszt az is, hogy a beruházás során mostmár annyi mindent lezártnak tekintenek, mégis a felmerülő hibákat, problémákat nem akarják kijavítani és az előzetes ígérettel szemben nyoma nincs a garanciális  munkáknak, helyre hozataloknak, segítőkészségnek! Emiatt sokan kijelentették szándékukat, mely szerint elköltöznek innen!

Minek például a  Viziközmű Társulat? Eddig se nagyon segített senkinek, mitöbb konkrétan bizonyítható, hogy olykor és sokszor olyan dolgok történtek, melynek hatására innen sírva jöttek ki emberek! Sírva a megaláztatástól, a becsapottság érzéstől, a segítség  és normális tájékoztatás elmulasztásától!...

Tehát kérdés és kétség ezermyi tengere foly!

Hamarosan ezek következnek!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8812648455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása