Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Vajon hány új előterjesztést tárgyal és visz véghez egy hivatal? S miért van az, hogy az előterjesztések 90 %-a visszatérően ugyanaz?

2017. június 24. - Buckai Szövetség Egyesület

Ha a verseny szférában bármely ember ugyanazt csinálja, és soha sincs eredménye, hamar elveszíti az állását, hiszen nem éri meg pénzt költeni az eredménytelenségre! A versenyszférában!... De mi van a közéletben? Mi van azokon a szinteken, ahol rólunk és sorsunkról döntenek?

Szigetszentmiklóson például, ahol az elmúlt 10 évben egyetlen pozitív döntés, egyetlen valós városi fejlesztés nem született minden képviselő testületi ülés 38 – 39 – 40 vagy több, mint 40 előterjesztéssel rendelkezik! Azt gondolhatnánk, hogy sokat dolgoznak, ha csak ezt a számot nézzük! De tényleg sokat dolgoznak?

Az elmúlt 7 évben a Szigetszentmiklósi Önkormányzatnak sokszor volt napirendjén a város csapadékvíz elvezetése. Az eredmény? 2 hetente az egész város víz alatt van vagy a várost a Határ úti fekália árral fertőzik!

Immáron több, mint 2 éve jön az óvoda a Csépi útra! Először a finanszírozás, amin megakadt! Aztán a tervezés! Volt a támfal költségvetése, mert nem sikerült valamire való, nem jelentős többletköltségekkel rendelkező telket az Önkormányzatnak vennie. „Biztos nincsen!” Szóval tárgyalunk az óvodáról, amely majd talán az ük-ük-ük unokáinknak jön el, ha ez a vezetés és ez a tempó marad.

Vagy négy éve beszélünk a városi köz WC-ről, amely a József Attila telepi HÉV megállóhoz jönne el! Megbeszéltük, megterveztettük és ha megkérdezik, hogy hol a kivitelezés, akkor az önkormányzati alkalmazottak pislognak tág és igen semmit mondó szemekkel!

Nos számtalan példát lehetne hozni! Döntéshozóink láthatólag többnyire ugyanazokon a döntéseken és ugyanazokon a csontokon rágódnak gyakran eredmények nélkül. Döntsék el Önök, hogy kinek is jó ez! Nekünk? Nekik?

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1512617017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása