Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Vizsgálják a Ráckevei HÉV Tököl-Ráckeve szakaszának alacsony forgalmát! Veszélyben lenne?

2017. június 17. - Buckai Szövetség Egyesület

Közlekedési szakértők vizsgálják a Ráckevei HÉV Tököl és Ráckeve közötti szakaszát, amely alacsonyabb utasforgalommal rendelkezik! Tapasztalatok szerint ez sosem szokott jó jelenteni! Éppen ezért reméljük, hogy fenntartják a vonal történelmét hagyományát, utasigényét és hosszát, ezáltal pedig biztosan nem válik kevesebbé!

Nem mellesleg és szerintünk a Ráckeve és Tököl közötti szakasz utasforgalma nem azért alacsonyabb, mert a HÉV-re nem lenne szükség, hanem azért mintegy 1,5 óra a HÉV-vel innen a Fővárosba jutni és onnan esetleg bárhova tovább utazni! Sőt! A Ráckevei HÉV és a Csepel sziget tömegközlekedése is zsákrendszerben működik és felülről nyitott, melyet megkellene változtatni és a vonalat ki kellene bővíteni!

Tudjuk, hogy amit most mondunk nem kis projekt és nem két nap alatt elhozható! De szerintünk a Ráckevei HÉV-et déli irányban mindenképpen hosszabbítani kellene, a Nagy Dunán történő átvitellel egészen Dunaújvárosig. A sziget ezáltal már nem csak északról, hanem délről is nyitott lenne és közlekedése, tömegközlekedése is sokkal szerte ágazóbb, sok rétűbb, teljesebb és kényelmesebb is lehetne! A szakasz forgalmának vegzálását így mi nem jó szemmel nézzük! Tessék fejleszteni, hosszabbítani, korszerűsíteni!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2512601609

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása