Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Egyre több háttér információról lehet hallani a körzeti orvossá jelölt betegeit zaklató és emiatt felfüggesztett nőgyógyász ügyével kapcsolatban!

2017. június 09. - Buckai Szövetség Egyesület

2017 május 31-e óta egy elég meghatározó és elgondolkoztató eset borzolja a kedélyeket, amikor is kiderült, hogy Dr. Józan Csaba elhalálozott, de nagy tiszteletű háziorvos praxisára a Szigetszentmiklósi Önkormányzat testülete elé egy az orvosi kamara által nőgyászként betegei zaklatása miatt felfüggesztett orvost jelöltek!

Azóta is sokan nyomoznak, hogy mindez hogyan történhetett meg és hogyan nem vette észre sem a központi, sem a Szigetszentmiklósi Kormányhivatal, sem az Önkormányzati Bizottságok, hogy kivel is állnak szemben és kire bízzák az egészségét több ezer embernek! Ahogy az ügyben is nyomoznak, hogy ha és amennyiben Nagy János képviselő nem kezd el gyanakodni és az ügynek utána járni, akkor vajon lett-e volna bárki, aki rajta kívül az utolsó pillanatba megóvja a várost egy ilyen embertől!

A Szigetszentmiklósi Önkormányzat többségét láthatólag az ügy morális súlyossága annyira nem érdekli, de az, hogy kint volt az RTL Klub és hogy országos média felületet kapott az ügy mérhetetlenül sérti! Így hibásnak titulálják a feltáró Nagy János képviselőt, címszó miért nem szólt előbb és miért kellett őket leégetni és hibásnak találják azt is aki megpróbálta eladni a praxis jogot, hogy kit ajánlott a testület elé.

Nagy János ebben az ügyben semmiképpen sem lehet hibás még akkor sem, ha a népjóléti bizottságnak ő is tagja, s ezért egyesek azzal támadják, hogy direkt botrányt csinált, hogy felfedezését a testületi ülésen mutatta be, hiszen mégis ő tárta fel és ha belegondolunk attól, hogy ilyen ember gyógyítson embertömegeket, attól ő mentett meg minket, de az valóban nagy kérdés, hogy mit tudhatott a praxis jog eladója!

Egyes Önkormányzati belső források szerint a praxis jog eladója szintén az egészségügyben dolgozik, ráadásul a felfüggesztett orvossal is együtt. Az Önkormányzati források így egymás ismertségét feltételezik, amely alapján pedig a praxis jogot eladónak tudnia kellett, hogy kit tár a képviselő testület elé! Ha ez így volt azt csak és kizárólag hatalmas disznóságnak lehet nevezni, amely azt jelentené, hogy a praxis jog jelenlegi tulajdonosát Szigetszentmiklós lakossága, a betegek biztonsága nem, csak és kizárólag a praxis jogért kapható pénz érdekli! Hogy kiderítsük ez így volt-e információ kéréssel fordulunk az Önkormányzat felé!

Az is érdekes és szintén Önkormányzat közeli belső információra alapozunk, hogy a praxis joggal rendelkező Önkormányzati lakásban él és lakik, miközben több nagy értékű ingatlannal is rendelkezik! Tudomásunk szerint az Önkormányzati lakások juttatása  pedig előírás szerint annak járna, aki szociálisan rászorult! Egy több gyerekes családanya szociálisan rászorult lehet! Éppen olyan, akit nem régen ezírányú kérelmében elutasítottak! De szerintünk a praxis joggal rendelkező, nagy értékű ingatlan tulajdonos nem a rászorultak közé sorolandó!

Szintén érdekesség az ügyben a népjóléti bizottság! A népjóléti bizottság feje az egykori alpolgármesterként is funkcionáló tanácsnok Sallai Gábor! Sallai képviselő Úrról tudni kell, hogy köztudott, hogy komoly problémával küzdött és lehet, hogy még küzd is az alkohollal, így munkahelyén többször jelent meg munkavégzésre alkalmatlan állapotban! Ezek közül kiemelnénk azt a képviselő testületi ülést 2010 vagy 2011 táján melyen személyesen mi is részt vettünk és akkor a képviselő Úr nem bírt megállni a lábán, így ketten vállon ragadták és így sikerült a pulpitusra felsegíteni! Nem tudni, hogy e kérdésben neki sikerült-e a gyógyulás útjára lépni, hiszen mostanában többnyire hallgat és talán annyi fejlemény van, hogy saját lábán már sikerül a helyére eltámolyogni! Félre értés ne essék! Egyébként sok jó dolga van / volt a képviselő Úrnak, de ha még küzd ezzel, akkor el kellene gondolkodni ennek kezelése tekintetében! Ahogy nekünk is el kellene gondolkodnunk és ki kellene derítenünk, hogy vajon ezért nem akadt fenn a Népjóléti bizottság szűrőjén? Lehetett ez az indok? Mert akkor el kellene gondolkodni azon, hogy ez bizony súlyos rendszer hiba, melyet illene kiküszöbölni!

A 168 óra cikke alapján azt gondoljuk, hogy a tekintetben országunkban elég rossz üzenettel rendelkezünk, ha a személyiségi jogokra hivatkozással az orvos szakmai előéletét nem lehet tudni! Éppen ezért minden olyan társadalmi kezdeményezést támogatni kell és támogatni fogunk, amely változtatni szándékozik ezen és óvja a betegek jogait is!

Mi ezuton is köszönjük Nagy János képviselőnek, hogy kiszúrta ezt a súlyos esetet és köszönjük az RTL Klubnak, hogy riportjával, hiradásával, tájékoztatásával voltaképpen segített ennek a városnak!

A praxist, s reméljük ezzel senkinek sem fogunk meglepetést okozni árvus szemekkel fogjuk figyelni, s reméljük végre sikerül olyan orvost találni, akire Szigetszentmiklósiként méltán büszkék lehetünk!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5712581259

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása