Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

"Útkarbantartás" 5 percre? Avagy Szigetszentmiklós és a trehány munka folytatódik napjainkban!

2017. június 09. - Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület az útkarbantartásnak nevezett valamikről számtalanszor írt már az elmúlt években, ahogy sokan megtették hozzá hasonlóan a területen ugyanezt! Legutoljára a város egyetlen független képviselője, Dr. Barabás Botond tett fel teljesen jogos kérdéseket!

Szigetszentmiklóson évről évre rengeteg pénzt, egyes beszámolók szerint 130 millió forintot költenek útkarbantartásra a településen úgy, hogy az utakon ebből voltaképpen nem látszik semmi sem!

A szilárd burkolattal rendelkező utaknál a pénzek a kátyúkra folynak el, ahol bár a kátyukba töltenek anyagokat, köveket, de hozzá kötőanyagot, emúziót nem! Így gyakorlatilag kötő anyag nélkül a kátyú töltelék 5 percet sem tartozkodik a gödörben, mert az autó kereke, az arra járó járókelő a gödörből hamar kirugdalja és így nem ér semmit sem!

A szilárd burkolattal nem rendelkező, föld utas területeken a kialakult gödrök attól jönnek létre, hogy a gléderezések során nem veszik azt figyelembe, hogy víznek valamerre folynia kell! A dózer lapátja így az utat nem fél oldalasra vagy középen domszerűre tolja, hogy a viznek legyen vájata és helye, hanem síkra, melynek hatására esőzés idején minden sár és víz alá kerül, a kerekek gödröket alakítanak ki és újra kialakul a korábbi állapot vagy még rosszabb helyzet!

A fentiek alapján, pedig joggal merül fel, hogy ha úgy költünk valamire, hogy az 5 percig se tart, akkor annak mi értelme van! Dr. Barabás Botonddal együtt mi is ennek fogunk utána járni, mert ezt a jelenséget ebben formában károsnak tekintjük és a városi értékek pazarlásának!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2612580407

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása