Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Ma beszéltünk a Szigetszentmiklósi TK vezetésével és öszinte kettős érzésünk lett!

2017. május 15. - Buckai Szövetség Egyesület

A mai nap során közzé tettünk egy cikket, amelyben értetlenségünket fejeztük ki, hogy minek egy olyan futball csapatot, klubbot nagy pénzekkel támogatni, amely visszacsúszott az NBIII-as szintig, melyet mi csak gagyi ligának tudunk tekinteni, miközben felnőtt csapatában már alig vagy egyáltalán nincs Szigetszentmiklósi! A vezetés megnyugtatott a klub egyáltalán nem egy csapat, hanem 15 csapat összesége, melyből a felnőtt csapat csak egy!

 

Az egyeztetést és a beszélgetést a cikk után mi kezdeményeztük, mert ha elgondolkoztunk azon, hogy ezt a klubbot ki, mely képviselő, közszereplő elnökli, aki milyen oldalt, stílust és értéket képvisel, akkor felállt a hátunkon a szőr és megjelent rajtunk a mérhetetlen ellenállás és harag is a tevékenységek ismeretében!

 

De ha elgondolkoztunk azon, hogy kicsiny akár lány, akár fiú ismerőseink, akik ebbe a klubba lehetőséget kaptak milyen szenvedéllyel játszanak és tartoznak oda, akkor meg azt mondjuk, hogy igen miattunk és az ő fejlődésüket támogatni kell!

 

Ha arra gondolunk, hogy a városban rengeteg a járhatatlan út, nincs járda, minden önkormányzati beruházás kudarcba fullad és a városban feltör a fekália, akkor Isten ments a TAO támogatásból és fűtött pályából is álló Stadiontól, legyenek előbb a városi problémák megoldva!

De ha arra gondolunk, hogy gyermekek itt és egészségesen töltenek kellemes időket, perceket egészségesen és káros szenvedélyek helyett, akkor persze támogatni kell!

 

Ha arra gondolunk, hogy a felnőtt csapat az NBII-ből nem csak kiesett, hanem nem is tud visszajutni egyenlőre, akkor ne kérjen támogatást, hanem teljesítsen, bizonyítson és játszon végre szenvedéllyel, a futball iránt érzett szeretettel, ja és minél több szigetszentmiklósival a keretben.

 

De ha arra gondolunk, amelyet az SZTK egyik vezetője mondott el ma, hogy az utánpótlásból rengetegen jutnak nagy, nagyobb csapatokba, akkor azt mondjuk van értelme és eredménye a klubnak!

 

De mi  a mérték? Hol a határ, ahol tényleg a fejlesztés van és a gyermekekre, a leendő reményekre és a sikerekre megy el és hol az az összeg, amikor és amikortól már nem? Mi az az összeg, amely visszafogható lenne, hogy a mindenben szükséges spórolás végre arra menjen, amely elengedhetetlen Szigetszentmiklós valódi fejlődésére? S mi az az összeg, ami elő csalja azt a szenvedélyt, ami egy felnőtt csapatból nem a gagyi ligát, hanem annál sokkal többet, jobbat hoz ki!

 

Az eredményhez csak a pénz kell? Futball esetében legyen bármekkora is más csapatok, külföldiek költségvetése nem hisszük, hogy csak pénz kell! Mert hiába adok egy sportolónak pénzt még nem lesz világbajnok belőle! Csak akkor lesz, ha van kitartása, akarata, küzdeni vágyása, olyan akarat, amely mondjuk jellemző volt Hosszú Katinkára, aki egy olimpiai negyedik hely után a világ legjobb úszónője és háromszoros olimpiai bajnok lett! Azért mert akarta és fel nem adta! Legyünk mi Szigetszentmiklósiak is ilyenek!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr5312507655

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása