Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

OTP-hez fordulva: Kérjük válaszoljanak, hogy a Bucka csatorna közmű LTP befizetői hogyan tudják az Önkormányzat tisztességes elszámolásáig számlájukat zároltatni!

2017. május 12. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt OTP Bank!

Tisztelt OTP Lakástakarékpénztár!

 

Szigetszentmiklós város Alsóbucka városrészének érdekvédelmi egyesületeként az alábbi megkereséssel illetnénk Önöket:

 

Az általunk védett területen Szigetszentmiklós város lakosságának 40 ezer főjéből, az Önkormányzat hibájából adódóan sajnos elmaradott és elhanyagolt körülmények között 10 ezer ember él. Ezen 10 ezer emberből 2010-ben és 2011-ben egy un. Bucka csatorna beruházáshoz 3.000 ingatlan csatlakozott, melyek jelentős része igénybe vette a beruházás során igénybe vehető OTP LTP-t és úgy tudjuk, hogy az OTP Banktól a beruházásra hitelt is felvett!

 

A szerződéskötéskor az egyéni hozzájárulás mértéke 251.000 Ft volt ingatlanonként 85 %-os Uniós támogatás mellett. Ez azt jelenti, hogy a 251 ezer forint e szerint 15 %-nak felel meg. Ha 251 ezer forint 15 %, akkor az ingatlanonkénti össz beruházási érték 1.673.333 Ft. A beruházás során azonban az Uniós támogatás mértéke megnövekedett 85 % helyett 95 % lett! Ez azt jelenti, hogy minden egyes ingatlannak az össz beruházási mérték 10 %-a visszajár minimum 167.333 Ft értékben, mely össz Buckai tekintetben 502 millió forintot tesz ki.

 

A Szigetszentmiklósi Önkormányzatot immáron 2 éve kérjük mi is és mások is, hogy legyenek szívesek tisztességesen elszámolni és visszajáró pénzt minden egyes ingatlannak visszaadni! Ez 2 éve nem történik meg, s 2016 decemberében azt mondták, hogy TALÁN 2017 második félévében következhet be. A tisztességes elszámolásig mi nem tudjuk, hogy pontosan mennyi pénz jár az Önkormányzatnak és / vagy a Csatorna közmű társulatnak és mennyi jár vissza nekünk! Azt tudjuk, hogy 167 ezer forint visszajár minimum!

 

Mivel az Önkormányzat nem akar elszámolni velünk tisztességesen, a szerződés szerint az itt élők a lejárat után 40 napig OTP LTP-jükkel, melyet Önök kezelnek rendelkezhetnek, ezért mint illetékesektől, hiszen eddig Önök kezelték pénzeinket azt kérdezzük, hogy hogyan tudjuk zároltatni számláinkat addig, amíg a Szigetszentmiklósi Önkormányzat nem akar tisztességesen elszámolni! Ugyanis nem bízunk bennük és a pénzeinket, pláne a visszajáró pénzeinket féltjük!

 

Mivel a beruházás során az Önkormányzat az engedményezett, de ahogy látjuk magatartására sok szót lehet mondani csak a tisztességes szót nem, ezért nyilvánvalóan az engedményezettől nem szándékozunk a zároláshoz engedélyt kérni, hiszen a tisztességes elszámolást szeretnénk ezen lépésünkkel és tőlük elérni! S mivel a lakók a számlák tulajdonosai, ők fizették be, ők bízták meg Önöket és bízták Önökre a pénzeiket nyilván van olyan lehetőség általánosságban, amellyel lépéseket lehet tenni a zárolás érdekében és törvényesen!

 

Bízunk benne, hogy Önök nem olyan bank és nem olyan pénzintézet, amely hozzájárulna ahhoz, hogy egy kedvezményezett jogosulatlan pénzekhez jusson, ahogy bízunk abban, hogy ahhoz sem járulnának hozzá sosem, hogy a lakosságnak ingatlanonként 167 ezer forintja, a területnek össz beruházásilag 502 millió forintja elvesszen egy Önkormányzat által.

 

Kérdésünk érdemi válasza azért is sürgős, mert a 40 napok elkezdtek lepörögni és nekünk, mint érdekvédőknek általánosságban tájékoztatnunk kell az érintetteket, hogy mit tehetnek és mit nem!

 

Tájékoztatnunk kell, hogy hogyan érhetjük el, hogy pénzüket ne érezzék veszélybe vagy a pénzük ne legyen veszélybe!

 

Kérjük Önöket továbbá arra, hogy érdemi válaszuk közben vizsgálják meg az összes jogi és közgazdasági keretet és lehetőséget, valamint a választ olyan személy, akár vezető adja, akinek van közgazdasági végzettsége, közgazdasági diplomája!

 

Előző írásukban az érdemi válasz és a válaszadó saját nyilatkozata szerint a minimum szakmai végzettség sem sikerült, de bízunk benne, hogy ezúttal fog, hiszen átlagosan heti 30 ezer fős olvasottsággal rendelkező oldalunkra válaszukat fel fogjuk tenni!

 

Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy aggodalmainkról a támogatást 95 %-ban adó Uniós szerveket is tájékoztatni fogjuk!

 

Ennek fényében várjuk és előre is

megköszönjük érdemi válaszukat és

segítségüket is!

 

Szigetszentmiklós, 2017 Május 12

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1912500881

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása