Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós - Bucka csatorna elszámolás: Ha az Önkormányzat plusz költségek felmerülése miatt nem számol el, akkor nem mond igazat!

2017. május 06. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesületet a tegnapi rendkívüli hír után, melyben arra hívtuk fel az érintetteket, hogy mindenki zároltassa az OTP LTP-jét, amíg az Önkormányzat nem számol el tisztességesen pár neve elhallgatását kérő személy felkeresett bennünket, hogy meglátásuk és véleményük szerint nem jár vissza ingatlanonként 167.333 Ft.

Ugyanakkor visszajár és racionális, közgazdasági adatok támasztják alá érveinket!

A beruházást ugyanis 85 %-os Uniós támogatottság mellett kapta meg az Önkormányzat úgy, hogy a hozzájárulás mértéke úgy lett kalkulálva, hogy fedezzen többlet költségeket, ennek hatására a 251.000 Ft-ban rengeteg tartalék keret is szerepelt.

Az Önkormányzatnak ebből és így kellett volna kihoznia mindent! De az Önkormányzat kapott még + 10 %-ot, amellyel eddig szabadon rendelkezhetet, de amely a mi pénzünk! Abba bele nem költhetett, mert ha megtette, akkor azzal nem kevesebbet kockáztat mint azt az állítást, hogy az eredeti költségvetési keretekbe nem fért volna bele és pénzügyileg omlott volna össze a teljes Bucka csatorna projekt. Ez utóbbit mi nem tudjuk elképzelni! Biztosan bele lehetett férni!

Az utak esetleges felújítása pedig Önkormányzati feladat és nem a beruházás része! Ha egy fillért is költöttek erre, akkor a lakosoknak lesznek szívesek ezt visszafizetni és megtalálni azokat az Önkormányzati kereteket, melyekből megtehetik ezt!

Ezáltal semmilyen indoka nincs annak, hogy a 167.333 Ft minimum Buckai ingatlanonként ne járna vissza! Nem is érhetjük be kevesebbel!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7112484333

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása