Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Nemzeti Fejlesztési Minisztériumhoz fordulva: Kérjük vegyék fel a kapcsolatot a Bucka csatorna károsultakkal!

2017. május 05. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési

Minisztérium!

 

2017 Áprilisában több évi levelezésünk után, amelyben segítséget kértünk Önöktől és minden más hivataltól, minisztériumtól egy a Bucka csatorna beruházást leellenőrző csapattal kijöttek hozzánk, területünkre.

 

Munkatársaikat, akik jóhiszeműen jártak el elvittük minden egyes a levelekben is foglalt helyszínekre, melyet akkor és Önök megtekinthettek! Sajnos a válaszra hónapokat kellett várnunk, amelyből csak és kizárólag az Önkormányzat álláspontja szerint fogalmaztak meg mondatokat és adtak álláspontot. Nyilván abban bíztak, hogy egy Önkormányzat nem meri félre vezetni egy minisztériumot, egy fontos állami szervet. Ugyanakkor mi úgy látjuk és úgy tapasztaltuk, hogy a kivitelezéssel együtt nemcsak, hogy nem érzett az Önkormányzat gátlást ebben, hanem szószerint megtette és becsapta Önöket, ahogy annyi mindenben korábban és azóta is az Önkormányzat becsapott minket, az itt lakókat!

 

Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint, hogy a problémák jelentős része most is fennáll és azóta is probléma! Azóta is probléma a megrepesztett ház! Azóta is probléma a bedöntött kerítés, amelyet a család csak épphogy tudott helyre hozni, de az eredeti állapot visszaállításában a kivitelezésnek lenne felelőssége és teendője, hiába is tagadja a károkozás bizonyított tényét. A lakások közül sokban még mindig bűz van a csatorna csatlakozás óta, hiszen a kivitelezéssel gond van! A hálózat kialakítása során naponta és két naponta kell karbantartani a szennyvízfordítókat mert ilyen hamar romlanak el! Nyilván részben lehet ebben az is, hogy nem mindenki kezeli az újként jelentkező csatornát helyesen és rendben, de a csatorna kezelési kultúra megtanulása sem okozhat ilyen sűrű meghibásodást, ilyen gyakran és úgy hogy a karbantartások idején a környéken sem lehet megmaradni, hiszen bűz és zaj van! Bűz és zaj van úgy, hogy az Önkormányzat és a kivitelezés egyetlen fordító telepítéséhez sem kért tudomásunk szerint engedélyt és nem kérdezte ki a szomszédos lakókat arról hozzájárulnak-e ahhoz, hogy a házuk tövébe ilyet telepítsenek, vagy ami még durvább valakinek a magán tulajdonára és telkére! Merthogy ilyen is van!

 

Kedves és Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium! Az Önök helyszíni ellenőr gárdája járt kint velünk az Ádám Jenő sétányon is, ahol egymás mellett játszótér és szennyvízfordító van egy gyönyörű szép területen! Akkor éppen nem volt büdös, mert tudták, hogy jönnek, de ez nincs mindig így. Ott lakók és arra járok nekünk arról mesélnek, hogy bizony a gyerekeknek bűzben kell játszaniuk, ha arra a játszótérre térnek!

 

Éppen ezért mi ismételten arra kérjük Önöket, hogy keressék fel a károsultakat levelekben, akiket az akkori ellenőrzés során is megjelöltünk Önöknek! Kérdezzék meg, hogy az Önöknek való Önkormányzati közlés mellett vajon tényleg kaptak-e Önkormányzati segítséget! Vajon tényleg igaz-e, hogy nem kértek segítséget? Avagy arról van szó, hogy mind a kivitelezés, mind az Önkormányzat csak telefonos megkeresést kért, csak telefonon ígért, hogy ne legyen nyoma sehol és semminek?

 

Nem kérjük azt, hogy tekintsenek Szigetszentmiklós város Önkormányzatát éppoly hiteltelennek, mint ahogy mi az itt élők tekintjük őket, amikor azt mondjuk és gondoljuk eddigi számtalan tapasztalatunk alapján, hogy amit kérdeznek azt sem hisszük el! Nem kérjük, hogy gondolkozzanak úgy róluk, ahogy mi gondolkozunk, hogy a legnagyobb veszélyt ránk és értékeinkre ez az Önkormányzat jelenti, így mindenünket tőlük kell, hogy féltsük! De azt kérjük, hogy kezeljék közléseiket fenntartással, s ne hagyjanak egy olyan neves, elismert állami intézményt, mint amilyen az Önök minisztériuma félrevezetni és megtéveszteni! Kérjük, hogy járjanak el objektíven és a másik oldalt, a károsultakat, a lakosságot is kérdezzék meg!

 

Továbbá Tisztelt Minisztérium! Mi tudjuk azt, hogy a Bucka csatorna pályázat során a pályázatban úgy szerepel, hogy Szigetszentmiklós város Önkormányzata a kedvezményezett! Kérjük azonban, hogy ne felejtsék el, hogy miattunk, Szigetszentmiklós város Alsóbucka városrésze és az itt élő lakosság miatt kedvezményezett a hivatal. Arra kérjük Önöket, hogy bármi is szerepel a pályázatokon minket a lakosságot vegyenek figyelembe és segítsenek bennünket! Mi hiszünk Önökben!

 

Tájékoztatjuk továbbá Önöket, hogy mi úgy látjuk, hogy Szigetszentmiklós város Önkormányzata a Bucka csatorna beruházás során megemelkedett Uniós támogatás, ezáltal visszajáró pénzösszeg mellett nem akar elszámolni velünk tisztességesen! Folyamatosan húzza az időt, mígnem letellik minden olyan határidő, amikor mi reagálni tudunk! Beleértjük ebbe a LTP rendelkezési jogokat is! Így azt szeretné elérni, hogy rendelkezzen minden befizetett pénzünk felett, így afölött is, amely a megemelkedett támogatás miatt és okán nem is jár neki! Ez szerződés szegés szerintünk, amely mivel az értékeinket féltjük arra kényszerít, hogy az LTP-k kifizetéseit zároltassuk, amíg tisztességes elszámolást nem kapunk!

 

Ennek fényében kérjük a segítségüket, együttműködésüket és támogatásukat is!

 

KÖSZÖNJÜK!

 

Szigetszentmiklós, 2017 Május 5

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3412484321

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása