Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Sokan kérdezték: Az elmúlt hetek eseményei után lesz-e Közéleti kitekintő 2017-be? - Válaszolunk!

2017. április 03. - Buckai Szövetség Egyesület

 

Az elmúlt hetek eseményei, arculat átalakításai után sokan kérdezték meg a Buckai Szövetség Egyesületet, hogy hogyan lesz ezek után, hogy kiáll-e bármi és valami mellett a továbbiakban vagy, hogy lesz-e közéleti kitekintője!

 

A Buckai Szövetség Egyesület alapjaiban véve arra alakult, hogy a Bucka érdekvédelmét, városrészének fejlődését, az ott élő emberek megsegítését, a terület értékeinek megőrzését, össztársadalmi kincseinek felfedezését elősegítse és történelmi hagyományait átadja, az utód nemzedék számára bemutassa és megbecsültségét, amelyet korábban méltatlanul megvontak tőle vissza nyerje!

 

Az a célja, hogy Szigetszentmiklós város Alsóbucka városrészének lakói ne legyenek a város megvetettjei, önkormányzati szinten diszkrimináltjai, lesajnáltjai! S bár az Önkormányzat és testülete ezt folyamatosan tagadja ezt a diszkriminációt mind a mai napig fenntartja, amelyet mi mindenképpen szeretnénk lerombolni! Hiszünk ugyanis abban, hogy az embereket nem a lakóhelyük, nem a származásuk, hanem mindig tetteik alapján kell értékelni! S mi tudjuk, amit az Önkormányzat ma még nem hajlandó beismerni, hogy területünkön nagyon okos tudósok, értelmiségiek, elismert szakemberek élnek, akik munkájuk, tudásuk alapján nem lesajnálást, hanem megbecsültséget érdemelnek! Ugyanúgy, ahogy az ország vagy a világ bármely más településén élők!

 

De célja az is, hogy megszüntesse az Önkormányzat által az ókori Róma hatalom megosztási technikájára alapult oszd meg és uralkodj elvet! Nem vagyunk hívei tehát az őslakosok és az új lakosok un. gyütt – maradtak megkülönböztetésének! Nagyra becsüljük ugyanis azokat, akik ide születtek, itt maradtak és értéket teremtettek, de azokat is, akiknek megtetszett ez a terület és otthont, értéket és szépséget fedeztek fel benne!

 

A perek alakulása, állása vagy az, hogy a kölcsönös megegyezésen alapuló peren kívül más perek, koholt és hamis vádak is vannak, hatóság félrevezetésével nem vette el harci kedvünket! Sőt! A megállapodás, kölcsönös megegyezés előtt álló per esetében is mosolyogva olvassuk azokat a sci-fibe illő rémtörténeteket, amelyeket a „jól értesült” és az „én vagyok a hiteles” emberek írnak gyalázva és mocskolva bennünket! Talán azokat kellene megkérdezni, akik ott voltak és mesélhetnek erről, vagy azt a független személyt, aki mindannyiunktól függetlenül objektíven mesélt is erről!

 

Azt a téveszmét azonban mindenképpen szeretnénk eloszlatni, hogy bármilyen ügyben, bármilyen téren megadtuk magunkat, esetleg visszaléptünk! Ilyen ugyanis nem történt! De szívesen fogadtuk és fogadjuk azt, hogy ha egy kérdést lehet békésen és megállapodásokra alapozottan megoldani és rendezni! Ugyanis bár értékeink mellett továbbiakban is ki fogunk állni, ha kell harciasan is segítőinknek, partnereinknek abban igaza van, hogy értékharcainkat nem segíti elő semmiféle háború, így hát a békére kell törekedni! A munka, az értékelhozatalok azok, amelyeken keresztül igazán be lehet mutatni, hogy ki, ki és mire törekszik!

 

Közéleti kitekintő, melyektől képviselőink rosszul vannak 2017-ben is lesz mindentől függetlenül. 2015-ben egy bizonyítvánnyal indítottunk, 2016-ban azzal folytattuk, hogy bemutattuk az egyik és másik képviselőt mi hogy látjuk és mi mit tudunk, tapasztaltunk! 2017-ben nem a mi szempontunkból mutatjuk be őket! A város fogja bemutatni! Minden eddiginél ütősebb lesz, minden eddiginél nagyobb tükör, más kommunikációs forma, amelybe nem lehet belekötni! Ugyanis továbbiakban is hisszük és valljuk, hogy mindazok, akik eddig nem csináltak semmit, akik nem fejlesztették területüket, s a valóságban önmagukon és saját érdekeiken kívül nem képviseltek senkit sem nem valók a testületbe! Mitöbb emberek közé se! A tükörrel, amelyet mutatunk ezt szeretnénk bemutatni az embereknek, hogy törekedjenek, akarjanak törekedni jobbra és ez a város, ez a terület végre a valódi és nem csak a szavakban létező fejlődést is elérje! Mellébeszélés, hitegetés, megalázás, fölényeskedés ugyanis nem kell! Megéltük azt a szégyent, hogy minden környező település megelőzőt bennünket infrastrukturális és minden más fejlődésben! Sehol a környéken nincs olyan település rajtunk kívül, amelynek 4 külön álló területrésze is egyszerre érezze magát elhanyagoltnak, fejletlennek mostoha gyermeknek és elárult területnek!

 

Hisszük azt, hogy ez nem maradhat így! Szigetszentmiklós és a Bucka is többet érdemel!

 

Üdvözlettel:
Csizek Csaba
Buckai Szövetség Egyesület

 elnök

 06-70-70-15-911

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7412398801

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása