Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A tartalom ismeretében blöff cím a Víziközművek átvétele és üzembe adása a Fővárosi Vízművek Zrt-nek.

2017. március 19. - Buckai Szövetség Egyesület

Mint a Szigetszentmiklósi Önkormányzat honlapjáról megtudható és mi is lecikkeztük az elkövetkezendő kettő napban 4 bizottsági ülés várható! A legnagyobb érdeklődés mindig a Gazdasági bizottság, mint csúcsbizottság ülését övezi és a jelenlegi napirendi pontjai között címében a 15-ös napirendi pont. Ez a 15-ös napirendi pont olyan címet visel, hogy Víziközművek átvétele és üzemeltetésbe adása a Fővárosi Vízművek Zrt. részére. Aki csak élt a Bucka csatornára és az Üdülő sori csatornára gondolt, de nem erről van szó!

Amikor az ember jobban beleolvas az előterjesztésbe, akkor azt fedezi fel, hogy egy magánszemély épített 12 méternyi vízvezetéket a Kálmán közben. Ezt a 12 méter vezetéket kell átvenni és átadni a Fővárosi Vízműveknek!

A cím azért is izgatta nagyon a Buckaiak fantáziáját, mert a Buckában nem történt meg az elszámolás! A Buckában vannak olyan csatorna károsultak, akiknek megrepesztették a házát, tönkre tették az utcáját vagy folyamatosan elromló, funkciójában és működésében hibás és büdös telepet, szennyvízfordított telepítettek a háza mögé és a megkérdezése nélkül. Vannak olyanok, akik bár kifizették a vezetékes vizet mégsem kaptak pénzükért semmit sem! Az Önkormányzat azt mondja vessenek keresztet a pénzükre és fizessenek újra mintha sosem fizettek volna! Hogy ez rendben van-e? Szerintünk nincs rendben!

 Az is elgondolkoztató, hogy a Bucka csatorna 85 %-os Uniós támogatás mellett került 251 ezer forintba. Ha nincs Uniós támogatás ez nekünk mennyibe került volna? Ha 15 % 251 ezer, akkor 1 millió 673 ezer 333 Ft-ba? Egy csatorna? S most, hogy további 10 %-os csatorna hozzájárulási emelkedés van az Unió részéről, azaz 85 %-ról nőt 95 %-ra vajon mennyit kapunk vissza? A 251 ezer forint 10 %-át, ami 25 ezer 100 forint, vagy a beruházási érték 10 %-át, ami 167 ezer 333 Ft? Ha a támogatás emelkedett és úgy ahogy az le van írva, akkor utóbbi járna vissza! De nem az Önkormányzatnak köszönhetően, hanem az Uniónak! Ezt azért fontos tudni!

Nagy kérdés még, hogy rengeteg viszázsság ide és oda, de kié a vezeték és annak vagyonjoga! Amikor ugyanis kifizetjük a vezetékes vizet vagy a csatornát, akkor nemcsak a csatlakozási díjunkat fizetjük ki, hanem létrehozunk egy vagyon értéket, hiszen mi vettük meg az előttünk elhaladó vezetéket! A vezeték vagyont jelent! Ezt a törvény szerint át kell adni a viziközmű társulatnak, aki átadja az Önkormányzatnak, aki pedig tovább adja az üzemeltetőnek! És itt jön az érdekes rész:

Az üzemeltető azért a hálózatért és annak karbantartásáért, amit tőlünk ingyen kapott meg díjtételeket számláz ki nekünk rendszeres időközönként! Tehát fizetett az ajándékért… Hol itt az igazság?

Ahogy hol az igazság abban, hogy az Önkormányzat / Víziközmű társulat 1,5 éve nem tud a Bucka csatornával elszámolni? Hogy az elszámoláshoz szakértőt kért fel! De azt vajon ki fizeti?

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3912350983

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása