Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület tiszteletben tartja a Máciusi ifjak küzdelmét, harcát és annak üzenetét

2017. március 15. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület mérhetetlen tiszteletet érez mindazon egykori hősök előtt, akik 1848 március 15-én, majd az azt követő Szabadságharc során egy szabad, önálló, cenzúrától mentes, fejlődő és boldog Magyarországért küzdöttek, esetlegesen életüket áldozták! Pontosan ezért képtelen olyan tömörülésekkel, magukat nagyra tartó, de valódi értéket nem mutató személyekkel együtt ünnepelni, akiknek minden tette, cselekedete a hősök küzdelmével és értékével ellentétes. Mitöbb! Az ilyen személyek, csoportosulások által tartott ünnepségekkel szemben bojkottra hív fel!

Az 1848-as márciusi ifjak minden bizonnyal nem szerették volna, ha egy településen belül van olyan elhanyagolt és megalázott terület, mint amilyen Szigetszentmiklóson belül a Bucka, az Üdülő sor, a Felsőtag vagy akár Lakihegy! Mindenbizonnyal nem szerették volna, ha magyarok szennyeznek el magyarok által lakott területeket, majd azt ki nem takarítva, de mégis a meg nem tett dolgot lekommunikálva hagynak cserben embereket, időseket, gyermekeket az ezért járó pénzt gátlástalanul felnyalva! A hősök meggyőződésünk szerint sosem adták volna a nevüket olyan gyalázathoz, mint amit a Buckának a Bucka csatorna jelent és olyan embertelen hozzáálláshoz, borzalmas munkamorálhoz, minőséghez, melyet e beruházás önmagában és önmagával hozott el. Hisszük azt, hogy a márciusi ifjak sosem tettek volna különbséget magyar és magyar között, s nem követték volna el azt, hogy meghamisítsák egy településen belüli településrész történelmét, hagyományát, mert nekik az úgy tetszik vagy ez szolgálja egy-két ember személyes érdekét, miközben a közösségi érdek nem számít! A márciusi ifjak biztosan nem követtek volna el ilyesmit! A márciusi ifjak sosem diszkrimináltak! Nem mondták azt, hogy egy adott településen belül vannak felsőbb rendűek és alacsonyabb rangúak! Ha ővék lett volna Szigetszentmiklós nem mondják azt, hogy az ófaluban az Istenek, a Buckában, pedig a senkik laknak! Mert tudták volna, hogy mindkét részen ugyanolyan emberek, ugyanolyan hatalmas értékek, szellemi tőkék és képességek élnek és nincsenek olyanok, hogy alacsonyabb rangúak!

Az 1848-as márciusi hősök, akik egy egész nemzet szabadságáért, függetlenségéért és fejlődéséért küzdöttek sosem hagyták volna, hogy megalázzanak egy szegényt, csak azért mert nincsen pénze, mint ahogy ezt Szigetszentmiklós Önkormányzata tette és sosem hagyták volna, hogy közkutakat szereljenek le olyan részen ahol súlyosan szennyezett a terület, ahol horribilis áru a vezetékes víz csatlakozási díja, s ezáltal egyes embereknek elérhetetlen. A nemzet hősei sosem vettek volna el úgy pénzt, hogy azért ne adjanak semmit, mint ahogy az Szigetszentmiklóson a Buckai Vízkárosultak esetében történt! Sosem hagyták volna, hogy egy közmeghallgatásnak ne legyen semmi értéke és foganatja, hogy szószerint egy-egy ilyenen kinevessék a lakosságot, a népet!

Azok az ifjak, akik a cenzúra eltörlését kérték sosem hagyták volna, hogy rádióba, TV-be, újságba csak és kizárólag az Önkormányzati többség hazugsága zengjen és ne egy terület, egy település valósága és lakosságának, közéletének minden hangja! Sosem hagyták volna, hogy a lakosság a döntésekről ne élő és egyenes közvetítést kapjon, hanem utólagosat, megvágottat és manipuláltat.

Hőseink sosem hagyták volna, hogy az emberek logó orral közlekedjenek az utcán és például az Önkormányzat által okozott kilátástalanságba, vagy a buszon tömegnyomorban, hanem arra törekedtek volna, hogy legyen fejlődő, sikeres, boldog és problémáiban megoldott eme ország és annak minden szeglete és települése!

Éppen ezért a hősök előtt hatalmas tisztelet, de a Szigetszentmiklósi Önkormányzat előtt hatalmas megvetés, ami minket a tetteket látva körbe leng! Nem értjük, hogy azon Önkormányzatnak, amelynek minden tette a márciusi ifjak küzdelmével, harcával ellentétes egyáltalán hogy képzeli, hogy ezen hősök nevét a szájára veszi vagy előttük díszelegve, de értékeiket elárulva ünnepel. Mi ezt nem tudjuk támogatni! Mi ezt bojkotáljuk!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2312339131

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása