Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

TANÁCSOT KÉRÜNK: Milyen segítségek léteznek balesetben megsérült, komából felébredt, mindent újra kezdő embereknek és családjuknak?

2017. március 11. - Buckai Szövetség Egyesület

A Buckai Szövetség Egyesület segíteni szeretne, éppen ezért érdeklődik, nyomoz és kutatja a lehetőségeket, hiszen ebben még nincs oly nagy tapasztalata, de a kérdés hogyan tudunk segíteni olyan családon, olyan embereken, akiket egy közlekedési baleset, utána kóma arra kényszerítenek, hogy mindent előlről és újra kezdjenek!

Látni az embernek a saját családtagját egy autó előtt az aszfalton eszméletlenül feküdni! Izgulni a mentőben, hogy vajon túl fogja-e élni, majd a váróban hogy a szükséges műtét például agyműtét fog-e sikerülni mind-mind olyan kellemetlen „élmény” amelyet az ember sosem szeretne megélni!

Aztán figyelni hónapokon át a mozdulatlan testet, amelyet behálóznak különböző csövek és különböző gépek hatalmas fájdalmakkal teli, ahogy a bizonytalanság által okozott gyötrelem is.

Utána nagy sokára hála Istennek felébred! Utána gondolkozni, hogy most mi és most hogy lesz! Hogyan tanítjuk meg újra és előlről az életre, kitől kérjünk, kitől kaphatunk segítséget! Miközben szívünk szerint sosem kérnénk és senkitől!

A tartalékok kifogyóban (amely igazán sosem volt), a család többi tagja is fáradt és ha gyermek könnyen úgy érezheti nem akkora figyelem összpontosul már rá, s a balesetnek ő is valahol áldozata…

Borzalmas körülmény!... Olyan, amiről senki sem tehet!

Mi jelen cikkünkben nem azt kérjük, hogy eszközöket és miegymásokat küldjenek és utaljanak az emberek, hiszen mindenkinek meg van a maga baja és életért történő harca! Mi azt kérjük, hogy aki e téren tapasztalt, átment már hasonlón segítsen akár tanácsokkal abban, hogy hova, milyen segítségért fordulhat egy ilyen traumát átélt család, hogy:

·       A család ne menjen teljesen tönkre anyagilag,

·       A balesetben sérült megkapja a legnagyobb fejlesztést, a legtöbb segítséget, hogy minél több remény legyen az újra kezdésre!

·       A család többi tagja például valamilyen téren saját körében is tudjon figyelmet, lehetőséget kapni, hogy például gyermekként legyen egy hely, ahol érezheti: törődnek vele és figyelnek rá is!

Milyen olyan szociális hálók, segítségek léteznek, amelyek által a család nem mások segítségétől függ, amely egyre kellemetlenebb, hanem amelybe belépve, követve segítséget kapnak és a család önmagában, önmagától is fennmarad, fejlődik, kap reményt és nem kerül bajba!

Ebben nyújtott tanácsukat, segítségüket szívesen fogadjuk, akár tapasztalatok megosztásával is, akár abban is, hogy hova is forduljunk!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6612329025

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása