Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

ELKÉPESZTŐ: Szigetszentmiklós romokban heverő városában március végén lesz a második rendes képviselő testületi ülés!

2017. március 10. - Buckai Szövetség Egyesület

Elképesztő arcátlanságot tapasztalhat bárki, ha Szigetszentmiklós városában a képviselő testületi ülések gyakoriságát megnézi állapította meg a Buckai Szövetség Egyesület!

A városban, ahol minden romokban hever a döntéshozók az állapotokkal mit sem törődve, a várost és lakosságát lesajnálva ritkított képviselő testületi időszakot tartanak úgy, mintha minden rendben lenne!

Eközben újra gerjedőnek tűnik a Határ úti fekália áradat, nincs a Csépi úton, a Boglya utcán és a Bucka egyéb útjain járda, de egyébként biztonságos közlekedésre alkalmas hely sem! A városból és a szigetről reggel nem lehet kijutni, ahogy nem lehet haza jutni este sem! Akár a József Attila telepi illemhelységre gondolunk, akár az ötödik kis Bucka buszra mind csak ígéret, amely nem teljesült!

A város orvosi ügyeleti rendszere maga a katasztrófa! Az ellátás minősége, az ott dolgozók szakmai felkészületlensége, bármely Szigetszentmiklósi lakosra nézve életveszélyes! Nem szól kampány a mentő népszerűsítésére! Hogy többen legyenek és így ne csak autó, hanem ember is legyen, aki eljut betegekhez, aki kezeli a betegeket!

A Szakorvosi Rendelő Intézet olyan, mint egy kívülről szép, de belülről rohadó alma! 6 hetes várakozási idő a vérvételre! Van amire több hónapos, de ismerünk esetet, ahol másfél éves! Nem lehet igénybe venni például olyan triviális orvosi szolgáltatásokat, mint a fül-orr gégészet, mert az ember nem jut be annyian vannak!

Vannak városrészek, amelynek se orvosi rendelője, se gyógyszertára nincsen! Ilyen például a Bucka! Ahogy vannak olyanok, ahol minden elhanyagolt borzalmas, az alapvető infrastrukturális feltételek sincsenek meg, de… de gomba mód nőnek a házak a nem létező feltételekre!

Emberek, gyermekek, idősek egyes buszokon egymás hátában, lábán és gyomrában utaznak! Vannak, akik gyalogolnak, s bár bérletük van, de nem férnek fel! A városvezetés mindent megígér, de semmit sem hoz el!

Ebben a városban vannak, akiket a vezetékes víz terén az Önkormányzat kisemmizett! Kifizetés ellenére nem adott szolgáltatást és nem teljesített! S bár össze-vissza ok-okozati összefüggésektől mentes leveleket írogat meglátásunk szerint törvénytelen tevékenységével ő is tisztában van!

Nincs meg a Bucka csatorna elszámolása, mert majd!... Elakadt a Csépi úti óvoda, a horribilis áru és várható támfal miatt! Nincs válasz a Sas utcai óvodára, a Furcsa Földön folyó TAO pénzből megvalósuló 3 milliárdos beruházással kapcsolatos kérdésekre, a Bucka-tó valódi kitakarításának várható pontos dátumára, vagy arra hogy az ormótlan domb földje, amely termőföld pontosan honnan érkezett és hogyan számolták el!

A csatorna kiárad nemcsak a Buckában, de már az Üdülő soron is, miközben még alig átadottak a fordítók, de mindig meghibásodnak! A városban kutakat szereltetnének le és mint kiderült a legnagyobb fagyban párat el is zártak! A Csépi út a katasztrófavédelemnél, mint útszűkület az Önkormányzat részéről senkit sem érdekel!

Szigetszentmiklóson csapadékvíz elvezetés, mint olyan nincsen és a két lyukú hídnál, ahol valami a táblázásával és bajmegelőzéssel nem stimmel egyre több a baleset! A két lyukú hídnak már GIOTIN a csúfneve!

Sorolhatnánk még a végtelenségig, hogy a kollaborálási hírektől sem mentes HÍD a generációk között című projekt annyira nem sikerült, hogy konkrétan áradások vannak ott, a járdákon, ahol embereknek kellene közlekedni, de a végtelenségig sorolás helyett csak a csalódottságunknak tudunk hangot adni!

Egy város, amely ekkora bajban van, ahol nem pályáznak értelmes pályázatokra, vagy ha igen annyira hibás valamit adnak le, hogy úgysem nyerik el, s egy város, amely nem törődik vezetésében azzal, hogy hogyan legyen kisebb a baj és hogyan mászunk ki belőle! Hogy nem érdeklik a problémák sem a többséget, sem az álellenzéket? Múlthét pénteken miért nem mondta el akár az országgyűlési képviselő, akár a Polgármester, hogy: „Csókolom Miniszterelnök Úr! Örömmel látjuk itt! Teljesen jó a Járásközpont is, de nincs megfelelő méretű parkolója és borzalmas körülményeket mutatnak már most is a kiszolgáló utak!”. Miért nem kérdeztek rá arra, hogy a 20 éve ígért Gyártelepi felül / aluljáró mikor lesz benne a központi költségvetésbe vagy hogy milyen modernizációt, szolgáltatási színvonal javulást ígérnek arra a Ráckevei HÉV-re, amelyen sokan fognak például a Járásközpontba is utazni…

Azt hisszük sok a baj! Nagy a baj! Mérhetetlen cinizmusnak tartjuk ezzel nem törődni és semmibe venni! Úgy gondoljuk, hogy ez is egy indok arra, amiért a jelenlegi testületet 3 ember kivételével (Orosz László, Jaksa-Ladányi Emma, Dr. Barabás Botond) el kell kergetni! Mert ha hagyjuk, hogy ezt csinálják velünk Szigetszentmiklóson bármit, ami jó ellehet felejteni!

Márpedig azt nem hagyhatjuk!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr3412328953

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása