Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Érettségi hiánya miatt nem kapnak szakmai minimálbért se a Szigetszentmiklós, Szigethalom és Halásztelek hulladékgazdálkodásáért felelős ARIES Kft dolgozói?

2017. március 02. - Buckai Szövetség Egyesület

Pár nappal azután, hogy  a 0 %-os béremelést ígérő, Szigetszentmiklós, Szigethalom, Halásztelek hulladék gazdálkodásáért felelős ARIES Kft-nél tömeges kilépéseket vizionáltunk, meg nem erősített források szerint 3 ember a körülményekre és a fizetés mértékére is hivatkozással felmondott! – tudta meg a Buckai Szövetség Egyesület.

A megmaradt dolgozók jelentős része nekünk azt mesélte, hogy a szakmai minimálbértől azért tér el a fizetése és azért kevesebb, mert az adott dolgozónak nincsen érettségije! Legalábbis nekik ezt mondták egy összejövetel során.

Ugyanakkor a szakmai minimálbér bármely számviteli és bérügyi szakember által ismert módon nem kötött az érettségihez, sokkal inkább a szakképzettséghez. Így kap minimum szakmai minimálbért egy szakács a vendéglőbe, egy kőműves az építőiparba, vagy éppen egy pék a sütödébe!

Tudomásunk szerint az ARIES Kft dolgozói rendelkeznek a megfelelő szakképzetségekkel és erre utal a vezetés azon kijelentése is, hogy „a cég fokozottan ügyel a minőségre, a higiéniára és dolgozói szakmai felkészültségére is”… Csak egy valamire nem?  A bérükre nem?

Hogy lehet az, hogy ebben a cégben a dolgozók jelentős részének a bére a szakmai minimálbért sem éri el, miközben több vezető bére, több százezres, az ügyvezetőé, pedig 1 milliót meghaladó eme Önkormányzati cégben?

A kérdés azért is fontos, mert a kontrollért felelős Önkormányzati bizottság élén egy állítólagosan ellenzéki személy, Jószai Attila „képviselő” áll. Hogy nem gyakorolt kontrollt? Hogy nem kérdezett rá? S hogy nem érdekelte, ahogy az Önkormányzatot se!

Nyílt levéllel fordulunk ismét az érintettekhez a kérdések terén!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr2612308237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása