Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Beszéljenek a képek, amikor a hazugságra már szavak nincsenek!

2017. március 02. - Buckai Szövetség Egyesület

Elképesztő arcátlanság az a hazugság spirál, amelybe a Szigetszentmiklósi választ oldalon a Szigetszentmiklósi álellenzék bekeveredett! Nézzenek a képre és olvassák el ezt:

 

Szigetszentmiklós választ megosztotta *** bejegyzését.

Tiszta vizet a kutakba... https://www.facebook.com/images/emoji.php/v7/f4c/1/16/1f642.png:-) Több tucatnyi fényképpel igazolva vizsgálta meg a Pénzügyi Bizottság tagja, *** a kutak helyzetét a Buckában. "Lezárva" persze nincs egyik sem...
Az önkormányzat nyilvántartása viszont hibásnak bizonyult. A Vízművek minden további nélkül kijavítja a sérült, nem működő kutakat és biztosítja a további szolgáltatást is, amennyiben erre felkérést kap.
Egyszerű ügy tehát, csak alaposan utána kellett járnunk. Macerásabb valóban, mint hisztériát kelteni.
Kezdeményezni fogjuk a sérült kutak helyreállítását.

 

***

Kedves Buckai lakótársak!
Jó ideje foglalkoztat (nem csak Engem) ennek a városrésznek az ivóvíz-vételezési problémája. Hiába állítja a városvezetés, hogy ez a probléma nem létezik, mert szinte mindenkinek van vezetékes vize, mi lakosok tudjuk, hogy ez nem így van, és ez nagyrészt nem a lakók hibájából adódik.

Az önkormányzati testület 2016. őszén nyomásra úgy döntött, hogy a buckai közkutakat (ejektoros kutak) 2017. augusztus 31-ig megtartja, nem szerelteti le az üzembentartóval, a Fővárosi Vízművekkel. Ez időszak után pedig felülvizsgálja a bucka hálózati vízzel való ellátottságát, és ennek függvényében dönt a közkutak további sorsáról.

Több lakótárs panaszolta, és mivel magam is használója vagyok ezeknek a kutaknak, Én is tapasztaltam, hogy rossz állapotban vannak a kutak, vannak amelyek nem is működnek. Amik működnek (adnak vizet) azok is elhanyagoltak, egyáltalán nem karbantartottak, de már a telepítéskor sem voltak a munkálatok megfelelően elvégezve. Pl.: vízterelő meder kiépítetlensége miatt a víz össze-vissza folyik, ami kimossa a környező talajt.

Épp ezért a rendelkezésre álló 2014-es évi nyilvántartási adatok alapján (EDTR-ből bárki által letölthető, de frissebb nincs, legalábbis az Önkormányzat közlése szerint) elindultam leellenőrizni a buckai kutakat és a többi városrészben a "megmaradó" közkutakat. Megállapítható, hogy a nyilvántartás nem mindenben egyezik a valósággal. Ez azt jelenti, hogy vannak közkutak, amik a nyilvántartásban szerepelnek, de a valóságban nem találhatók az adott területen és fordítva. Változatlanul cáfolom viszont azokat a rémhíreket, amelyek szerint bárki kutat zárt volna le a Buckában.

A fentiek miatt a 2017. február 13-án megtartott Pénzügyi Bizottság - Gazdasági Bizottság együttes ülésének EGYEBEK napirendi pontjában felszólaltam és a tapasztalataimat elmondva kértem, hogy az Önkormányzat vegye fel a kapcsolatot az üzemeltetővel, a Fővárosi Vízművekkel a kutak rendbetétele ügyében, - mert hiszen nem ér semmit a kutak megmaradása, ha azok nem használhatóak - és a tett intézkedésről Szigetszentmiklós Város honlapján tájékoztassák a lakosságot. A jelen lévő Szabó József polgármester úr ígéretet tett a probléma megoldására.

A tapasztalatokat fotókkal alátámasztva levélben küldtem meg a Fővárosi Vízműveknek, mint üzembentartónak, valamint a Szigetszentmiklósi Önkormányzat Városgazdálkodási Osztályának. Választ ezidáig még nem kaptam egyik helyről sem, amennyiben ez változik, közzé teszem.

Meglátásunk és véleményünk szerint a Szigetszentmiklósi álellenzéknek is nevezhető csürhe bandának ideje lenne erről az ügyről leszállni, nem hazudozni és komolyan venni!

 

Nincs annál felháborítóbb, mikor valaki más kárán szórakozik, arról hazudik vagy magát azzal fényezi!

 

Majd kérünk poligráfot az álellenzéknek karácsonyra!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1912308513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása