Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Lassan egy éve, hogy győztek a Százhalombattaiak, amikor azt mondták: Gumiégető? Nem! S amelyre a Szigetszentmiklósi Önkormányzat késve reagált!

2017. február 19. - Buckai Szövetség Egyesület

Lassan egy éve annak, hogy a Százhalombattaiak győztek, amikor kiálltak a Szigetszentmiklóst és környékét is érintő gumiégető ellen! S lassan egy éve, hogy még egy ilyen horderejű, minket is elszennyező kérdésre mire a Szigetszentmiklósi Önkormányzat lépet, addigra már híre sem volt az ügynek!

Az emberek cserbenhagyásáról, semmibe vételéről és megalázásáról híres Szigetszentmiklósi Önkormányzat mindennap arra hivatkozik, hogy egyesek, köztük mi is akadályozzuk a működésükben. Közben működésük tapasztalataink szerint arról szól, hogy hogyan alázzák meg azokat, akik tőlük segítséget kérnek! Ha Bucka csatorna és vízkárosult, akkor azért, ha elöntötte a víz a házát, akkor azért, ha csak simán Buckai, Lakihegyi, Felsőtagi vagy Üdülő sori akkor azért. Egyszerű és szűz lelkek, akik hisznek még az emberi jó indulatban jönnek ki magukból kikelve, közbotrány okozás miatt kitiltva, ha nem készítjük fel őket, s ha szembesülnek a Szigetszentmiklósi Önkormányzat rosszindulatú, pökhendi, buta és hozzá nem értő hozzáállásával, melyet az álellenzék is teljes mellszélességgel támogat!

Ha Szigetszentmiklósi Önkormányzaton múlik, hiszen az ügy már meglett oldva mire tett bármit is, akkor ma szagolhatnánk a gumiégető füstjét, bűzét miközben így is elszennyezettek területeink! Nyilván a sok önszolgálat mellett, akkor is a lakosság lenne a hibás, mint ahogy annyi ügyben most is!

Napjaink világában és ezt csak azt tudják, akik a nem közvetített képviselő testületi üléseken ott vannak a lakosság a hibás azért, mert víz alatt állnak az utak! Ezt mondja ugyanis az Önkormányzat! Nem az a baj, hogy nem létezik Szigetszentmiklóson olyan, mint csapadékvíz elvezető rendszer! Nem! A lakosság a hibás!

Ha lakosság azt kéri, hogy a Taksonyi híd lábánál szélesítsék a Csépi utat, akkor az Önkormányzat válasza: „Nem! Szűkíteni kell! Ne járjanak arra az emberek!” Csupán azért, mert a villanyoszlopok áthelyezése pénzbe kerülne vagy egy barter ügyletbe!

Miközben azt mondják, hogy mi akadályozzuk őket azért tegye fel mindenki a kérdést: Vajon ki akadályozta meg a Szigetszentmiklósi Önkormányzatot abban, hogy a Százhalombattai gumiégető ügyébe időben reagáljon? Ki mondta nekik, hogy ha már két delegált taggal részt vesznek a Gyártelepi zebra kiharcolásának ügyében, akkor szóljanak a Határ úti zebra tapasztalata lévén, hogy: „Csókolom, de a Közút hozzájárulása is kell!” ? Ki akadályozta meg őket abban, hogy kiálljanak a Csepeli HÉV megmaradásáért vagy a Ráckevei HÉV miben létéért tavaly, amelynek ügyében ugye sok Szigetszentmiklósi érintett? Esetlegesen, hogy a közmeghallgatáson megígért ötödik Bucka buszt ne csak megígérjék, hanem teljesítsék? Mi voltunk? Mások voltak? A lakosság, akiket úton útfélen az Önkormányzatban ellenségnek tartanak? De akiktől azért a ciklus végén kell a szavazat? Vagy kik voltak? Azok, akik most barátok nem Miklósiként Miklósi fórumokban, s akik teljesítmény nélküliséget támogatnak? De akik, ha csak ők maradnak ugyanolyan ellenségek lesznek, mert mit képzel bárki is, aki ebben a városban valamit is akar? Ki vagy mi akadályozta őket? Mi bénította az Önkormányzatot abban, hogy a Bucka-tó rekultivációját tényleg megcsináltassa, a Bucka csatornát rendben elhozassa és nem rombolva, tombolva? Ki tartott fegyvert az Önkormányzatisok halántékához, amikor úgy döntöttek, hogy valaki kifizeti a vizet, de nem kap érte semmit sem? Volt ilyen? Ki volt ilyen? Ki tiltotta meg, hogy betartsák a Bucka csatorna utánra vonatkozó ígéretet? Nem az egyirányúsítást! Nem halálba kergetést! Hanem járdát és rendezet utakat? Ki tiltotta meg?

Százhalombatta a tavalyi évben példát és mintát mutatott, hogy képes kiállni önmagáért, a jövőjéért! Egyszer a Batthyány Kázmér Gimnázium melletti kiálláson túl Szigetszentmiklós is felmutathatna egy ilyet! Ha lesz ilyen mi ott leszünk és segítünk! Addig viszont harcolunk, hogy a Buckai és Szigetszentmiklósi lét, a Csepel szigeti közlekedés szebb, jobb és élhetőbb legyen!

Szép napot mindenkinek!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1712272473

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása