Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Ahogy a Buckába és sok helyen gyógyszertár lehet!

2017. február 18. - Buckai Szövetség Egyesület

Nagyon sokan kérdezik meg a Buckai Szövetség Egyesületet miért nem híve a tartalom nélküliségnek, miért nem híve olyannak, amelyet ma egyesek Buckai körökben petíciónak neveznek, de amelyet nem támogat igaz Buckai egy sem!

Vegyünk egy példát!

A tartalom nélkül élő emberek azt mondják gyógyszertár kell! Ez körülbelül olyan, mint amikor valaki oda megy egy másikhoz és azt mondja: ADJÁL! Elnézést kérünk, de még mi sem adnánk annak, aki nem mutatja meg, hogy hogy és hogy mit, illetve azért hogy legyen nem készít elő és nem tesz semmit!

Gyógyszertár a területen az ÁNTSZ előírása alapján népesség arányosan tud lenni! Persze egyesek azt mondják ez az előírás már nincs, de mi láttunk ilyet is, olyat is. A lényeg, hogy lakos létszám szerint meg kell nézni lehet-e. Olyan településeken, mint amilyen Szigetszentmiklós minden 4.500 emberre lehet egy! Nos akkor vegyük a hivatalos létszámot, ami 38.000 (a nem hivatalos 40.000 + víkend telkesek). 38.000 / 4.500 = 8,4, azaz 8. Csakhogy Szigetszentmiklóson 7 Gyógyszertár van! Név szerint: 1. Melissa Gyógyszertár (ófalu), Regina Gyógyszertár (óázis), Elixir Gyógyszertár (óázis), BENU Szent Miklós Gyógyszertár (lakótelep), Kígyó Patika (lakótelep), Szent Jobb Gyógyszertár (Auchan), Phoenix Gyógyszertár (gyártelep).

Tehát teljesült az első feltétel! Lakos létszám alapján jöhet!

Ha lehet, akkor vajon Buckai lesz?

Utána jártunk és ez nem biztos! Ugyanis nem a Bucka tudna pályázni gyógyszertárért, hanem Szigetszentmiklós! Csakhogy ha Szigetszentmiklós nyer, akkor az bárhova kerülhet és nem feltétlenül a Buckába, tehát nem biztos, hogy a Buckán segítene! Na ez már probléma!

Hogyan lehetne Szigetszentmiklós 8. gyógyszertára a Buckába?

Gyógyszerészeket, gyógyszertárosokat kérdeztünk meg, hogy hogyan lehet. Egyrészt úgy, ha van egy nagy bevásárlóközpont, ahova sok ember jár! Nos a Buckában ilyen nincs és nem is igazán van neki hely, másrészt ha van orvosi rendelő! Ugyanis orvosi rendelő mellett megéri gyógyszertárt nyitni, mert az a gyógyszertár fenn tud maradni! Ellenben az, ami mellett se bevásárlóközpont, se orvosi rendelő nincs hamar csődbe tud menni!

Ergó, ahhoz gyógyszertár legyen orvosi rendelő kell! Ahhoz, hogy orvosi rendelő legyen, pedig szintén meg kell vizsgálni a feltételeket! Ha megvannak, ahogy nem is olyan régen megvizsgáltuk ezt, akkor már csak harcolni kell azért, hogy meglegyen!

Tehát nem működik semmi sem úgy, hogy veszek egy papírt és felírom rá, mint egy bevásárló listára, hogy ez kell! A köz dolgok és ha azt komolyan gondoljuk feltételekkel működnek!

Hála Istenek Magyarország demokratikus hely még annyira, hogy az embereknek lehet különböző a véleménye! Vannak, akik egyetértenek velünk is és vannak, akik nem! Azért mikor azt olvassuk, hogy olyanok hordanak össze rólunk kigyót-békát, akik eddig csak azt mondták ADJÁL engedjék meg, hogy bevalljuk, hogy jót mosolygunk! Pláne a Boglya járat és a Határ úti zebra kiharcolásával a hátunk mögött oly sok minden mellett! Szóval, ha ők szídnak és tegyék ezt minél hangosabban, nekünk az annál nagyobb dicséret! Mert nem szeretnénk közösséget vállalni a teljesítmény nélküliséggel!

Ellenben azokkal, akik valóban fejlődést akarnak szívesen rendelkezésre bocsátjuk, amit elértünk, amilyen alapjaink vannak! Hiszen a Buckában nem az a feltétel, hogy valamit csak mi tudunk elérni, mivel tudjuk kiharcolni dolgokat tudnak kellő tartalommal és hozzáértéssel mások is! Mivel mindannyian és sok félék vagyunk mi ebben, mások pedig abban ügyesek! Ha a Bucka tényleges fejlődése a cél és nem csak üres szavak, akkor mi benne vagyunk!

Egyben a történetet azért osztjuk meg most és kiemelten más településeken is, hogy ha van olyan rész, ahol szintén gyógyszertár probléma van, akkor nagyjából így lehet elérni és így kell gondolkozni!

Mindenkinek sok sikert és fejlődést kívánunk!

A Buckai fejlődésért mi biztosan teszünk!

Egyben köszönjük azoknak, akik nem támogatják velünk együtt azt a petíciónak nevezet izét, amely mögött valós tartalom nem létezik!

 

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr4312271586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása