Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

A Szigetszentmiklósi Csubakka! Történet egy emberről, aki még 60 év fölött sem lelte meg saját magát!

2017. február 18. - Buckai Szövetség Egyesület

2009-ben, amikor cikket írt rólunk megbeszéltük azt, hogy egyszer tartalmasabbat mi is fogunk róla, melynek esetleg talán a valósághoz is több köze van! Úgy döntöttünk eljött ez az idő jöjjön, hát N. Ferenc, akit a város java-része úgy hív a Szigetszentmiklósi Csubakka!

Aki azt gondolja, hogy: Úristen! Most jön egy botránycikk, annak azt kell mondjuk, hogy csalódást fogunk okozni, mert erről szó sincs!

N. Ferenc egy tisztességes család sarja, amely családnak több sarját is ismerjük és nagyra becsüljük! Tényleg le a kalappal! De ő az egyetlen olyan ember szerte Szigetszentmiklóson, akiről nem tudunk felsorolni olyan oldalt, olyan pártot ahol ő még nem szerepelt! Kezdve a szélső baltól egészen a szélső jobbig! Mikor megkérdeztük miért van ez a következő válasz jött: „Keresem önmagam!”

Ez persze mind rendben van! De 60 évesen?

Az Önkormányzatban kamerásként funkciónálló, a városban a halpucolásra kiválóan alkalmas Miklósi Újságot szerkesztő figura nem mellesleg a város hangosbemondósa! Ő vezette 2001-ben azt a kocsit, amely a Csepel Autógyár 10 ezer hordós sérült ciánhordós botránya idején zengte: „Nyugodjon meg a tisztelt lakosság! Nem erre fúj a szél!” Azaz ott maradhat! Sokszor kérdeztük meg: „Feri ezt hogy vállalhattad be?” Ez azt jelentette volna, hogy semmi baj vele, maradjon ott változatlan formában! Ő erre azt válaszolta, hogy: „Nem volt ott semmi csak nagy hisztéria!”

Mi belinkelünk egy videót! Nézzék meg a hordókat, az elhelyezkedésüket! Vajon tényleg hisztéria vagy sokkal inkább egy borzalmas rémálom volt?

2009-ben N. Ferenc és a mi érdekeink szembe kerültek egymással! Ő minden téren és mindenképpen kiáll az Önkormányzat mellett és tekintetben nem számít semmi csak az irántuk gyakorolt hűség! A téma nem volt más, mint a Kéktó megmentése, mert mint Önök is tudják Virág Róbert „képviselő” vezetésével szerették volna beépíteni és szerették volna elpusztítani e városi értéket! A Tüntetés a Kéktó megmentéséért című rendezvényen egyesületünk elnöke többek között arról beszélt, hogy 1989 óta igaz már korábban is számtalan ember ünnepelte a Kéktón a majálist, ahogy egyéb ünnepet is! A Kéktó egyébként is alkalmas sok kikapcsolódásra, a város kincse és értéke, amelyet nem szabad elpusztítani! Amellett azonban, hogy az Önkormányzat Különszámmal jött le (vajon mennyi lehetett a költségvetése) N. Ferenc is tüsténkedett! Ekkor írta le vezércikként, hogy mit beszél Csizek Csaba a rendszerváltásról, mikor abban az időben csattogós lepkét kergetett! És igen a halpucolásra alkalmas firkálmányába ez vezércikk volt! Persze azóta már tudja, hogy az Egyesület elnöke azidőtájt kecske pásztorkodott, de az ügyben N. Ferenc komolyságára keményen rámutatott!

Az azóta városi legendák szerint a Szigetszentmiklósi MIÉP-et, majd Jobbikot szétrobbantó személyről egyébként helyi közéleti berkekben mindenféle rémtörténeteket hallani. (Igaz minket se dicsérnek azok, akiknek a tyúkszemére ráléptünk). Éppen ezért ha lehetett mi is kerültük, de és képzeljék el még nekünk is tudott meglepetést okozni!

2010-ben ami miatt rászálltunk a mentőkre és az  ügyeletre, mert bár nem mondjuk azt, hogy Vincze Béla egykori tagtársunk halála miattuk következett be, de ha lett volna mentő Miklóson vagy tudta volna, hogy van-e és hol van deffibrillátor az ügyelet, akkor talán nagyobb esélye lett volna a túlélésnek… Szóval 2010-ben N. Ferenc mondta el Vincze Béla búcsú beszédét! Egyszerűen soha nem hallottunk olyan tiszteletteljeset, meghatót és együttérzőt! Csodálatos volt!

Az az ember, akire közéleti és sok más téren a kutyánk bolháját nem mernénk bízni a temetői beszédben csodát alkotott és bebizonyította van benne is, mitöbb van benne hatalmas érték is!

Ha valaki polgári temetést akar Szigetszentmiklóson. (De ne kelljen, mert éljen sokáig mindenki). Mert szükség van rá, ezen a téren őt bátran ajánljuk!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr7612271730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása