Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Szigetszentmiklós Kérjük, könyörgünk és lobbizunk a Mercedes Sprinter City 77-ért! Sokat segítene nekünk!

2017. február 04. - Buckai Szövetség Egyesület

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Fónagy János államtitkár Úr!

Tisztelt Volánbusz Zrt!

Tisztelt Vezérigazgató Úr!

Tisztelt Kameniczky Ákos Úr!

Tisztelt Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Tisztelt Polgármester Úr!

 

 

Mint Önök is tudják 2016 Áprilisában közmeghallgatás volt Szigetszentmiklóson a közlekedés témájában! S mint talán Önök is tudják olyan prominens vendégei is voltak ennek a Közmeghallgatásnak, mint amilyen Fónagy János államtitkár Úr a Nemzeti Fejlesztési Minisztériumtól, Kameniczky Ákos  Forgalmi igazgató a Volánbusz Zrt-től, vagy a területileg illetékes országgyűlési képviselő Bóna Zoltán személyében!

 

Ezen a közmeghallgatáson a közlekedéssel kapcsolatban számtalan esetben hangzott a lakosoktól a Bucka és a Bucka busz kérdése! Ekkor és az államtitkár Úr előtt egy ötödik Bucka buszt ígértek, amely azóta sem jött el!

 

Mint Önök is tudják évek óta lobbizunk egy nagyobb kis Bucka buszért, a nagy busz vissza hozatala mellett! Ez a busz elfér olyan helyeken is, ahol a nagy busz nem! Magassága azonos a jelenlegiekkel, szélessége úgyszintén! De hosszabb és elől hátul dupla ajtós, hátul dupla tengelyes! Kalibrációja szerint egyszerre tud elvinni kétszer annyi embert, mint a most és jelenleg futó kisbuszok! Ez a busz a Mercedes Sprinter City 77-es!

2010-ben igazán csak új volt belőle! Ekkor 40 millió forint körüli összegbe került egy! Túl drágának találták, ezért nem vettek!

 

Nem régen ismét azonban ismét érdeklődtünk és az EvoBus Hungária Kft-től ajánlatot kaptunk! Van egy eladó ilyen! A busz 2012-es, tehát 5 éves! A kép tanulsága szerint nem viseltes! Ára 89.900 Eur + biztosítás és átírási költségek! Ez átszámítva nagyjából mindennel együtt számításaink szerint és kerekítve 28 millió forintnak felelne meg!

 

Mi ezt hatalmas lehetőségnek tekintjük! Ha kell gyűjteni is kezdünk! De nem engedhetjük elszalasztani, hogy ez a busz a Buckáé legyen! Pláne úgy nem, hogy folyamatosan a jelenlegi buszokon egymás lábán, hasában, veséjében és hátában kell utaznunk, amely mivel mindennapos, ezért rettenetes!

 

Kérjük és könyörgünk pályázat, lobbi vagy bármi más formájában, hogy támogassák azt, hogy ez a busz Bucka busz lehessen!

 

 

 

KÖSZÖNJÜK!

 

 

Szigetszentmiklós, 2017 Február 4

 

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

 

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr612181382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása