Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

160.645 e Ft mínusszal vágtak neki a költségvetésnek a tervezők Szigetszentmiklóson Pest megye 4. leggazdagabb városában!

2017. január 31. - Buckai Szövetség Egyesület

Mínusz 160 millió 645 ezer forinttal indítja a költségvetési vitát Pest megye 4. leggazdagabb városaként Szigetszentmiklós, amely példátlan a környéken!

A költségvetési terv ilyen szintű indítása semmi másra nem jó, mint számos városfejlesztési ötlet leállítására és ellenzék kezdeményezés leszavazására! No meg arra, hogy bár az elmúlt évbe is végig követhettük micsoda tékozlások mentek azt lehessen mondani nincsen pénz semmire! (Persze tékozlásra van).

A negatív tervezet mellett direkt nem a tékozló rendezvényekre megyünk rá, mert azok nemcsak túlárazottak, de szemtelenségnek is tekinthetők a város ellen, hanem más érdekes tételeket mutatunk be:

·       Lakihegy Rádió 43.567 e Ft.

Mi a probléma vele? Nos az egyik az, hogy elvileg kereskedelmi rádió, amelynek kell, hogy legyen reklám bevétele. Ennek ellenére 2015-ös mérlege szerinti 66.253 e Ft-os nettó árbevételének 65,76 %-át mi adjuk! Igen ám csakhogy a Rádió szolgáltat elvileg Százhalombattán, Dunaharasztin, Taksonyban, Tökölön és Dunavarsányon is csakhogy pár települést felsoroljunk! A képviselő testületi ülésen szerepelve és híreit végig hallgatva a kettő között semmilyen kapcsolat sincsen! Mondhatjuk azt is, hogy amik ebbe a rádióba elhangzanak azok tapasztalataink szerint nem igazak!

·       Média Technológy Zrt. 43.343 e Ft.

Ez a helyi propaganda TV! Testületi üléseken sokszor nincs is ott! Szinte csak többségi képviselők nyilatkozhatnak bennük, vagy álellenzékiek, akik a többségiekhez kellően hűségesek! Meglátásunk szerint annak kellene finanszíroznia akinek az érdekét szolgálja! Mivel a lakosságét szerintünk nem, ezért biztosan nem a városi költségvetésből és a lakosságnak!

·       Vadásztársaság  1.400 e Ft.

Nekünk is van sok hobbink, de valahogy azt mégsem mással fizetetjük ki! Nem biztos, hogy ezt nekünk kellene finanszírozni!

·       Kisváros:  19.495 e Ft.

No ebbe az újságba még soha nem olvastunk olyat, ami ebben a városban meg is történt! Tavaly Jaksa-Ladányi Emma képviselő asszony javaslatában újrahasznosított papírra, fekete-fehér nyomtatást javasolt! Ez egyrészt környezetkímélő lenne és sokkal olcsóbb! Leszavazták, mert a városnak fénylő papírra színes újság kell! Dehogy minek? Vagy mégiscsak van pénz?

·       Nádasdy Mozi: 2.858 e Ft.

Nem mindenki fog szeretni minket, hogy ezt kiemeltük, hiszen ez a város legrégebbi mozija! Viszont valamit kezdeni kellene vele, mert az amilyen állapotban és ahol van az nem vonzza az embereket! Kellene üzleti terv, koncepció, felfutatás és arculat, mert a városi költségvetés nélkül úgy látjuk nem piacképes és nem tudja fenntartani magát, ami nem túl jó!

Még lehetne találni olyan tételeket, melyek mértéke érthetetlen és már elnézést, de egy olyan városban, ahol csak iparűzési adóbevételként közel 3 milliárd forintot terveznek (2016-ban ezt meg is haladta), 11 milliárdos összes bevételről írnak, melyből ha levesszük irányított támogatásokat akkor is 7,7 milliárdról mint várható bevételről beszélünk egyszerűen érthetetlen! S ebben az esetben ugye megengedik, hogy az legyen a megjegyzésünk, hogy ebben a városban a vezetők legkevésbé sem jól gazdálkodnak és ésszerűen!

Az elemzésünket folytatjuk!

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr1312172736

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása