Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Folyamatos, de mégis döcögős az átadás-átvétel a Ráckevei és az új Szigetszentmiklósi Bíróság között

2017. január 26. - Buckai Szövetség Egyesület

Folyamatos mégis döcögős az átadás-átvétel a Ráckevei és Szigetszentmiklósi Bíróság között állapította meg a Buckai Szövetség Egyesület saját tapasztalatai alapján miután immáron két hete a Gyártelepi Bíróság is megkezdte működését.

A bírósági perek, tárgyalások egy részét februártól már helyszínileg Szigetszentmiklóson fogják tárgyalni, de mindazok a Szigetszentmiklós, Szigethalom, Tököl, Halásztelek stb. illetőségű perek, melyek 2017 január 1 előtt kezdődtek meg és nem volt meg a békéltető tárgyalás sem Ráckevére kapnak idézést, hogy bejelentsék immáron Szigetszentmiklós lesz illetékes, ha azt a perben résztvevők nem fellebbezik meg! Miután koholt vádak miatt e tekintetben kétszeresen is érintett volt az egyesület ezt kétszeresen éltük meg!

Más bíróságok jogi gyakorlatai alapján és megkeresésünkre, kérdésünkre válaszolva azt mondták, hogy az áttétel miatt a per résztvevőit bíróság elé citálni megdöbbentő gyakorlat! Pláne úgy, hogy a meg nem jelenés bírsággal fenyegetett! Más helyeken ennek felmerüléséről levelet küldenek és ha azt érintett felek nem fellebbezik meg 15 napon belül, akkor jogerőre lép.

Hogy Szigetszentmiklós és Ráckeve között miért ilyen a gyakorlat azt nagyjából elképzelni sem lehet, de meglátásunk szerint nyilvánvalóan az átadás-átvétel miatti adminisztrációs zavaroknak köszönhető, hogy személyes megjelenésre idézték az érintetteket levélben történő megkeresések helyett!

Bízunk benne, hogy ezek a gyerekbetegségek hamarosan rendeződnek és az eljárási rend olyan lesz, mint más bíróságokon és településeken.

Csizek Csaba

Buckai Szövetség Egyesület

elnök

06-70-70-15-911

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6912158839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása