Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Csépi úti Óvoda: Biztos ennek az ingatlannak a beszerzése volt a legracionálisabb döntés?

2017. január 21. - Buckai Szövetség Egyesület

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Megvetendő és elkergetendő Polgármester Úr!

Tisztelt Nemzeti Fejlesztési Minisztérium!

Tisztelt Miniszter Úr!

 

Mint Önök is tudják, hiszen számtalanszor felhívtuk rá a figyelmet Szigetszentmiklós azon kivételes városok egyike, ahol Hála Jó Istennek sok a gyermek! Mégis ezt a jelenséget, amelynek az ország különböző részein annyira örülnének, ha ott is úgy lenne Szigetszentmiklóson az Önkormányzat részéről egyáltalán nem becsülik meg!

 

Mint Önök is tudják, de ha mégsem akkor tájékoztatjuk Önöket a Szigetszentmiklósi óvodába járó gyermekek egy része drágán bérelt konténer óvodákba, más része 15 évig Euró alapon, 2 óvoda áráért a havertól bérelt óvodába, harmad része más település óvodájába kényszerül járni és alig van olyan gyermek ebben a városban, aki óvodás éveit Szigetszentmiklósiként Szigetszentmiklóson töltheti el és normál körülmények között.

 

A bérlemény (Sas utca), pedig hiába fizetjük ki két óvoda árát + árfolyam különbözetet, mint tudható sosem lesz a városé, azaz a miénk.

 

Persze ellehet azon gondolkozni, hogy mindez ebben a városban hogy történhetett meg és miért? Vajon akkori városvezetőink, akik azonosak a jelenlegiekkel tényleg elhitték a folyamatosan növekedő gyermek létszám mellett, hogy ez csak ideiglenes jelenség? S hogy nem fog tovább növekedni? Vagy más volt az indok? Esetleg nem gondolkodtak el rajta? Nem is tudnak gondolkodni? Netalántán valamilyen más érdek húzódott meg emögött, amelyre sokan elmondják, hogy szerintük ilyen előnytelen szerződést megkötni az Önkormányzat részéről voltaképpen hűtlen kezelés? Vajon mi történhetett? És vajon miért?

 

S mindamellett, hogy ebben a kérdésben az önmagát ellenzéknek nevező tömörülés is csak bólogat, rendben talál, azért, hogy mint mondták ne bántsák a bizottsági helyeiket azért felmerül az a kérdés is, hogy a Csépi úti még el nem készült óvoda mégis hogyan sikerült?

 

A Csépi úti óvoda terve, mint azok számára, akik jártasak a helyi közéletbe ismeretes, akkor került elő, amikor a központi kormányzat azt mondta, hogy minden 3. életévét betöltött gyermek kötelezően járjon óvodába! Ekkor ugyanis azonnal óvodaépítésekre lett szükség! Ez eddig rendben van!

De a Csépi úti tervezett óvoda mellett futó homok dombra épült telkek vannak, amelyek ha felépül az óvoda, akkor nagy csapadék vagy egyéb hatások hatására akár az óvoda helyére is csúszhatnak! Valljuk be, hogy az ilyen szomszédi látogatás igen kellemetlen lenne! Éppen ezért támfal kell!

 

Csakhogy a támfal egyes források szerint drágább, mint maga az óvoda épülete! És ekkor felmerül a kérdés: Miért pont ezt a telket vették meg? Nem volt másik? Vagy a buszfordulós sok ingatlannal rendelkező befolyásos bácsi érdekeit védjük már megint? Azét, akinek esetében az Önkormányzattal kötött zűrös ingatlanügyekről ezernyi városi legenda szól? Hozzá téve hogy egytől-egyig nem szép történetek! Valamilyen havernak a telke ez? S miért nem máshol vettünk telket? Mondjuk nem egy másik óvodától 5 percre, hanem délebbre, ahol óvoda egyáltalán nincsen? Hogy sikerült a Sas utcai óvoda után megint belenyúlni egy előnytelen ügyletbe és megint az óvoda témakörbe? Kik adják a tanácsot? Miért nem rúgják ki őket? Mi húzódik meg a háttérben, hogy csak ilyen előnytelen, a várost és költségvetését egyáltalán nem szolgáló szerződések megkötésére képesek?

 

2016 Decemberében a Csépi úti óvoda ügyében terv felülvizsgálatot kértek 2 millió forint értékben. Hogy-hogy ekkor? Miért nem előtte? Lesz ebből valaha óvoda vagy ez is egy újabb városi pénznyelő lesz?

 

S akkor engedjenek meg mégegy kérdést: Mint nagyon sokan tudják Szigetszentmiklóson a népesség növekedése nem annak köszönhető, hogy fejlődne a város, hiszen az 1990 óta pusztul, hanem annak, hogy olcsók az ingatlanárak! Az ingatlanárak azért olcsók, mert a Bucka és Szigetszentmiklós területét mély szerencsétlenségünkre sem a Csepel Autógyár, sem a Csepeli Vas és Fémművek nem tudta megbecsülni és elszennyezte a területet. Miért nincs kint tájékoztató erről? Mikor fogják eltakarítani őket? Mikor leszünk kármentesítve valójában? S nem úgy mint a Bucka-tó esetében, ahol ez csak papíron történt meg? S felmérték azokat a területeket, amelyekre mint a Csépi útra óvodát építenek, hogy mennyire szennyezet? Vagy ez nem volt prioritás? Nem számít az emberek, a gyermekek egészsége? S, ha ez nem számít a „Tisztelt” városvezetésnek, akkor mi számít? Meddig fog visszaélni azzal, hogy ebben a városban rengeteg az új lakó, akiknek minden ígéret új ígéret, így ellehet nekik 1990 óta nem teljesült ígéreteket újra és újra újként és illúziókeltésként hinteni?

 

 

Szigetszentmiklós, 2017 Január 19

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr6012143793

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása