Buckai Szövetség Egyesület

Buckai Szövetség Egyesület

Új év alkalmából tiszta beszédben reménykedve: Mi lesz a Kéktó valódi jövője?

2017. január 08. - Buckai Szövetség Egyesület

 

„Tisztelt” Szigetszentmiklósi Önkormányzat!

Megvetendő és elkergetendő Polgármester Úr!

 

Hosszú évek és évtizedek óta Szigetszentmiklós egyik, hanem legmeghatározóbb kérdése, hogy mi lesz azzal a területtel, amelyen évente érzik magukat jól, nagyon jól Szigetszentmiklósi és Szigetszentmiklósra látogató emberek és szabad területen! Azaz mi lesz a sorsa a Kéktónak?

 

2009-ben megdöbbenve olvastunk és tiltakoztunk az ellen, amelyet Önök akkor fejlesztési mi pedig a dokumentum tartalmának ismeretében elpusztítási tervnek tekintünk és tekintettünk!

 

Bár tudjuk, hogy kommunikációjuk során visszaélnek azzal, hogy sokan több száz oldalas dokumentumot nem olvasnak el így képesek feketén-fehéren leírt dolgokat is letagadni és a tények ellenére másként kommunikálni!

 

De akár tagadják, akár nem Panzióval beépítés, teátrummal beépítés, minigolf pálya, sóbarlang és fizetős szolgálatok elhozatalával szerették volna, és mint kiderült szeretnék ezt a területet beépíteni. 2009-ben mi azt hittük kellő figyelmeztetés volt a tüntetés, hogy felébressze Önöket, hogy érző, Szigetszentmiklóson élő emberek közül nincs senki, aki a Kéktó elpuszítását szeretné, mégis ezt a tervet és Önök 2016-ban hivatkozási alapként elővették! Ebben a tervben, amely a Kéktó elpusztítását nagyon jó lehetőségként hozza fel olyan teljesen irracionális dolgok szerepelnek, minthogy a Római part látogatottságának csökkenése okán bármilyen turista majd Szigetszentmiklósra jön. Hogy miért? Hogy mi van itt olyan, ami turistákat vonzana? Erre a kérdésre azóta sem válaszolnak! Mi pedig ezt a felvetést értelmezni se tudjuk!

 

Ahogy nem tudjuk értelmezni azt sem, hogy és szintén ebben a tervben szembesültünk azzal, miszerint Szigetszentmiklóstól az Óbudai félszigetig egybefüggő bicikli út van! A terv írója vagy Önök, akik szerint ez az elpusztítási terv alternatíva megtudnák ezt mutatni? Mert biztos velünk van a baj, de mi ezt nem látjuk, és nem találjuk!

 

Miközben azt mondják, hogy szemben a mi kommunikációnkkal ez egy nagyon jó alternatíva, aközben világos és nyilvánvaló kérdésként tesszük fel a kérdést, hogy pontosan kinek? Kinek jó az, ha beépítik a Kéktó területét és a város lakosságának nem lesz szabadtéri szórakozási lehetősége? Jó ez a lakosságnak? Esetleg ez jó Önöknek? Miért lenne jó ez a lakosságnak? Miért lenne jó ez Önöknek? Miért erőltetik a Kéktó elpusztítását ilyen eszeveszett módon és könyörtelenül?

 

Hol, mikor és melyik választási ígéretükben hangoztatták, hogy szándékukban áll a város egyetlen szabadtéri területét elpusztítani? Hol kértek és hol kaptak felhatalmazást erre? Ugyanis mi nem olvastuk ezt sem egyik, sem más formáció választási ígéretébe! Ahogy nem olvastuk sem a Polgármester, sem a képviselők kampány cetlijében, de még az előterjesztő Virág Róbert képviselő propagandájában sem! Esetleg tőle, mint képviselőtől ezt kérte volna a lakótelep? Elképzelhetetlennek tartjuk!

 

Ha megnézik saját maguk honlapjainak arcait, azokat a ritkaságokat, amelyek Szigetszentmiklós szép helyeiről szólnak, merthogy kevés ilyen van, akkor abban a Kéktó még ma is szerepel! Ha az Önök terve sikerül, akkor utána mi lesz? A város mér ezt az értékét is elveszíti? Hol fog 40 ezer ember ünnepelni? Hol lesz a Majális, a Tanévzáró koncert? Hol lesz a Halászléfőző verseny, a rengeteg sport lehetőség, a szép és szabad tér? Mije marad még az itt élő 40 ezer embernek, amit még nem pusztítottak el?

 

Érdemi válaszukat mihamarabb várjuk! Lehetőleg és kivételesen mellébeszélések nélkül!

 

Alkotásban és végre valódi

városfejlesztésben

Sikeres Új Évet!

 

 

Szigetszentmiklós, 2017 Január 8

 

                                                                                            Csizek Csaba

                                                                                 BUCKAI SZÖVETSÉG EGYESÜLET

                                                                                                          Elnök

A bejegyzés trackback címe:

https://buckaiszovetseg.blog.hu/api/trackback/id/tr8712110489

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása